Skip to content

Linkbuilding Bureau

Jouw eigen linkbuilding specialist

Met een duurzame en verfijnde linkbuilding strategie zorgen wij als bureau voor een sterke stijging in de rankings in Google. Linkbuilding is, naast de techniek en de content van je website, nog steeds een van de belangrijkste ranking factoren. Met 15 jaar ervaring hebben wij ons als een echte linkbuilding specialist ontwikkeld. Met een netwerk van meer dan 2500 relevante websites voor link-mogelijkheden. Geen duistere praktijken wel de laatste technieken en beste linkbuilding strategieën. Vraag gratis en vrijblijvend een analyse van je website of linkprofiel aan bij SEO-consultant Maarten Vermeulen.

Content Management

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van verwijzingen van de ene website naar de doelsite om meer autoriteit en daarmee een hoger ranking op specifieke zoekwoorden te bereiken. Hoe meer van dit soort verwijzingen, van gerelateerde en unieke websites met autoriteit, hoe beter dat is voor je vindbaarheid in Google. Een goede invulling van een linkbuilding campagne kun je het beste overlaten aan een ervaren linkbuilding specialist.

Resultaten van onze linkbuilding specialisten

Als linkbuilding bureau laten wij ons graag beoordelen op de behaalde resultaten.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlDuur
The Body ClinicBotoxNr 1 uit 43.500.000 resultaten8 jaar
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Academie voor Coaching & CounselingCoach opleidingNr 1 uit 12.300.000 resultaten5 jaar
linkbuilding bureau

Wat is een Backlink?

Veel mensen hebben geen idee waar het over gaat als we het over backlinks en linkbuilding hebben. Dat is natuurlijk niet raar als je geen linkbuilding expert bent. Daarbij leggen we graag uit hoe SEO en het leggen van backlinks werkt. Dus laten we eerst eens beginnen met een definitie van een backlink. Een Backlink (ook wel inkomende link genoemd) is een verwijzing door middel van een hyperlink van de ene website naar een andere site. Als je klikt op die link ga je automatisch naar de andere webpagina waar de link naar verwijst.

Contactformulier
Naam(Vereist)
Alleen aanvragen met een zakelijk e-mailadres worden behandeld.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij werken o.a. voor

Reviews over onze SEO specialisten

Juist omdat we geen honderden klanten hebben kunnen onze SEO specialisten alle tijd en aandacht besteden aan de klanten die voor ons kiezen. Echte betrokkenheid en een nauwe samenwerking die zorgt voor een lange relatie en mooie resultaten.

Het belang van goede SEO

Wat doet een SEO Expert eigenlijk?

Een SEO Expert zorgt er voor dat je website hoger in de zoekresultaten komt van zoekmachines zoals Google, Bing en You Tube. Door de content, techniek en de autoriteit van je website te verbeteren.

Daarvoor maken we eerst een analyse, een zogenaamde SEO scan, met behulp van specifieke SEO-tools en software. Zodra we een goed beeld hebben van de belangrijkste SEO optimalisaties. gaat we aan de slag. Daarbij optimaliseren we als eerste datgene wat het snelste het meeste resultaat oplevert.

Verder analyseren we de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van SEO. Aan de hand daarvan ontwikkelen we SEO strategieën om hogere rankings op relevante zoekwoorden te bereiken en meer bezoekers naar de website te krijgen.

Moet ik een SEO specialist inhuren?

Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Maar samenwerken met een team van ervaren SEO specialisten is wel een hele verstandige keuze. Zoekmachine optimalisatie is een vak op zich. Daar heb je veel ervaring en actuele kennis voor nodig. Ook al hebben wij meer dan 15 jaar ervaring, we leren nog elke dag over nieuwe technieken en strategieën.

Ben je zelf al druk genoeg met de dagelijkse werkzaamheden? Maak gebruik van de kennis en ervaring van een professionele SEO-expert die vaak sneller én efficiënter je vindbaarheid kan verbeteren. Dat scheelt tijd en geld.

Webdesign met SEO

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We vertellen je graag wat wij als SEO-bureau & webdesigners uit Amsterdam voor jou kunnen realiseren, én garanderen.

Maarten Vermeulen

Veel gestelde vragen aan onze SEO specialisten

Voor veel mensen is SEO een enigszins abstract begrip dat ze niet goed begrijpen. Dat maakt het lastig om de juiste SEO specialist of expert te kiezen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet die je helpen bij het vinden van de juiste SEO partner.

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we dat zoekmachine optimalisatie. SEO is het optimaliseren van de techniek en de content van je website en het verhogen van je autoriteit in de zoekmachines. Het doel van SEO is het verbeteren van de ranking op relevante zoekwoorden waardoor je beter gevonden wordt en meer bezoekers naar je website krijgt.

De vraag wat beter is, SEO of SEA, is per geval verschillend. En het kan natuurlijk ook beiden! Wij verzorgen zowel SEO als SEA voor diverse klanten zoals Diabetes Centrale, Scholtens Werkplek en Databalance.

Heel kort samengevat; met SEO duurt het langer om substantieel meer bezoekers naar de site te krijgen. Maar SEO is wel duurzaam en uiteindelijk voordeliger. Met SEA sta je binnen 24 uur bovenaan de zoekresultaten maar dat is weer niet duurzaam en uiteindelijk vaak duurder. Een goed op elkaar afgestemde combinatie van SEO én SEA is vaak het beste.

Hier lees je meer over SEO of SEA.

De kosten van een SEO campagne kunnen behoorlijk verschillen. Maar meestal komen we daar wel uit. Samen stellen we een krachtig pakket samen dat aansluit op jouw situatie. Daarbij houden we rekening met de volgende zaken;

 • De huidige stand van je website (Is die al goed geoptimaliseerd, of moet er nog veel gebeuren?)
 • Je linkprofiel (Heb je al een goed linkprofiel, of verwijzen er nog weinig websites naar jouw site?)
 • Het aantal zoekwoorden (Hoe meer zoekwoorden je hoog in Google wilt, hoe meer budget er nodig is)
 • Je ambitie (Wil je flink omhoog en kun je investeren? Dan gaan wij je naar de top in Google brengen)
 • De online concurrentie (Deze verschilt per branche en per zoekterm)

Als SEO specialist voelen wij ons verantwoordelijk voor het complete SEO pakket; Content, Techniek en Autoriteit. Wij voeren de regie, nemen initiatief en bepalen, samen met jou, de ideale SEO strategie die past bij jouw ambities en mogelijkheden.

Onze SEO consultants hebben regelmatig contact over de uit te voeren werkzaamheden en resultaten. En houden deze netjes bij in een gedeeld document en in je eigen SEO dashboard. Wil je meehelpen met SEO optimalisatie? Graag! In dat geval geven we je alle instructies en begeleiding die je nodig hebt. Samen bereiken we de beste resultaten.

Daarnaast begeleiden we jou en eventuele externe partners zoals een webdesignbureau of copywriter voor overtuigende SEO teksten.

Er zijn helaas veel “zogenaamde” SEO specialisten. Die maken lang niet altijd waar wat ze beloven. Voor een goede beoordeling is het goed om een aantal objectieve criteria te hanteren om de kwaliteit van een SEO expert te duiden.

 1. Bewezen resultaten en klinkende SEO cases
 2. Referenties die je zelf kunt bellen
 3. Een duidelijk voorstel op maat voor jouw project
 4. Duidelijke afspraken over werkzaamheden, rapportage en resultaten
 5. Een klik met de SEO specialist, omdat je nauw gaat samenwerken

Dat kan per geval nogal verschillen. We hebben klanten waarbij we in 1 jaar meer dan 125% bezoekers realiseerden.

Als je nog een kleine stap naar een mooie plek in de top-10 moet maken dan kan het snel gaan. Maar als je bijvoorbeeld verder dan pagina 7 of 8 staat op de belangrijke zoekwoorden dan kan het wat langer duren voordat je veel meer bezoekers naar je website krijgt. Het is dus eigenlijk meer een kwestie van tijd dan de vraag of het gaat lukken.

Uit ervaring in verschillende branches kunnen onze SEO specialisten een behoorlijk goede schatting maken van de mogelijkheden. Daarom geven we in onze voorstellen ook altijd aan welke doelranking we voor je gaan halen. En hoeveel extra organische bezoekers je dan ongeveer naar je site kunt verwachten.

 1. Een goede SEO specialist heeft jarenlange ervaring. Zonder die ervaring ben je met de online concurrentie van tegenwoordig nergens.
 2. Een echte SEO expert heeft verstand van alle facetten van SEO; 1) content en on-page optimalisatie, 2) technische SEO optimalisatie en 3) off page SEO en linkbuilding.
 3. Een bewezen trackrecord met mooie resultaten is een ander belangrijk aspect om een goede SEO aan te herkennen.
 4. Verstand van traditionele marketing, waarmee je aantrekkelijke en overtuigende content en sterke USP’s presenteert.
 5. Een brede kennis van online marketing komt ook van pas omdat SEO samenhangt met andere facetten zoals webdesign, social media, conversie optimalisatie, etc.
 6. Sterke communicatieve skills om SEO en je werkzaamheden goed uit te leggen aan klanten en om te communiceren met collega’s.
 7. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn ook belangrijk voor een SEO specialist. Omdat SEO en online marketing continue in ontwikkeling is moet je voortdurend de laatste ontwikkelingen volgen.

Liever een eenpitter, of toch een SEO bureau inschakelen?

Er zijn 2 stevige argumenten om te kiezen voor een organisatie in plaats van een éénpitter of freelancer als SEO consultant;

Continuïteit in je SEO campagne
Als een freelancer ziek of op vakantie is ligt jouw SEO campagne hoogstwaarschijnlijk stil. Met een team of SEO bureau kan iemand anders uit het team van SEO specialisten het werk voortzetten.

Geïntegreerde aanpak met andere online marketing
Een online marketing bureau kan met behulp van verschillende experts zorgen voor de integratie van SEO met Conversie Optimalisatie (CRO), Google Ads, of Online Reputatie Management.

Waarom SEO uitbesteden aan Pingwin?

Je SEO uitbesteden aan Pingwin geeft je rust en de zekerheid dat een ervaren team van SEO specialisten voortdurend met je meekijkt én meewerkt aan jouw vindbaarheid. Dat is niet alleen erg prettig en geruststellend, het kan ook grote gevolgen hebben voor het succes van je onderneming. Dit zijn 10 redenen om te kiezen voor Pingwin.

1

Betrokkenheid

We willen jou en je bedrijf goed leren kennen. Zo kunnen we met onze SEO strategie beter inspelen op jouw situatie en doelen. En, zo wordt ons werk als SEO specialist ook leuker; samen scoren in Google.

2

Duurzame SEO-strategieën

Onze SEO experts weten heel goed hoe duurzame SEO werkt en we gaan altijd voor een lange termijn relatie. Daarom werken we voor veel klanten ook al meer dan 7 of 8 jaar.

3

De laatste inzichten en ontwikkelingen

Ons team van SEO-experts kent de laatste ontwikkelingen en updates op gebied van zoekmachine optimalisatie door en door. Bij ons geen shortcuts, maar bewezen, duurzame SEO strategieën.

4

Inzage in werk en resultaten

We zorgen dat je alles goed kunt volgen in gezamenlijke documenten, dashboards en andere online tools. Al deze zaken bespreken we minimaal een keer per maand  (meestal veel vaker) in begrijpelijke taal.

5

Nauwe samenwerking

We houden van samenwerken omdat dat leuk is maar ook omdat dit de beste resultaten oplevert, we willen jouw organisatie en branche goed leren kennen zodat we echt kunnen meedenken.

6

Flexibele inzet

Jij bepaalt zelf waar je onze specialisten bij wilt inzetten. Zo leer je zelf ook veel over SEO en kun je ook steeds meer zelf doen, als je dat wilt natuurlijk.

7

Resultaat staat voorop

Bij onze SEO specialisten gaat het niet om een inspanningsverplichting maar om resultaat. Zoals je kunt zien in onze SEO-cases. Soms factureren we zelfs even niet, tot we onze doelen hebben bereikt.

8

Niet de grootste, liever de beste

Wij willen niet de grootste SEO bureau zijn, maar wel graag de beste. We zijn echte vakidioten en dagen elkaar continu uit voor de meest actuele inzichten en de beste resultaten.

9

No Excuses

We verschuilen ons niet achter veelgehoorde excuses zoals; “Je weet nooit wanneer Google de spelregels weer verandert” of “Misschien gaat de concurrentie ook wel flink inzetten op SEO

10

Realistische verwachtingen

Je hebt niets aan een SEO specialist die je belooft dat je in 3 maanden op nummer 1 in Google staat. Met onze realistische verwachtingen kun jij daar met je bedrijf op inspelen en beter plannen.

Werkzaamheden SEO specialist

Welke stappen volgen onze SEO specialisten?

Een gestructureerde werkwijze zorgt voor een fijne samenwerking en de beste resultaten.
Daarom volgen we samen het volgende stappenplan dat zich elke keer bewijst.

 1. Als eerste maken we een volledige SEO analyse van je site
 2. Die analyse werken we uit in een werkdocument dat we delen en bespreken
 3. Vervolgens bepalen we samen de beste SEO strategie
 4. We verdelen en plannen de SEO werkzaamheden
 5. We houden voortdurend contact over de voortgang en resultaten
 6. We begeleiden je waar nodig bij jouw werkzaamheden

Altijd een maatwerk pakket voor je Content, Techniek en Autoriteit.
En je bepaalt zelf welke SEO diensten je bij ons afneemt

1) We optimaliseren de content van je website

Content die bezoekers echt boeit is essentieel voor je vindbaarheid in de zoekmachines. Google hecht namelijk veel waarde aan de volgende gebruikerssignalen voor je vindbaarheid;

 • Of bezoekers meteen terugkeren naar de zoekresultaten (Bounce Rate)
 • Hoelang bezoekers op je site blijven (Time on site)
 • Hoeveel pagina’s bezoekers bekijken (Pages per session)

In Google analytics én met onze SEO-tools zien we precies welke content goed of slecht scoort bij bezoekers. Of welke content nog ontbreekt. Verder zorgen we voor de perfecte SEO optimalisatie van je content met behulp van de juiste koppen, URL’s, zoekwoord gebruik, alt-tags, meta informatie, etc.

2) We verbeteren de techniek van je site

Heb je echt voldoende kennis en capaciteit voor het technische deel van je SEO? Weet je echt alles over canonical URL’s en structured data? Geen zorgen wij houden alles voor je in de gaten en zorgen dat het stap voor stap geoptimaliseerd wordt… en blijft. Indien nodig nemen we ook contact op met je website beheerder om hem te begeleiden bij een specifieke technische optimalisatie.

De volgende technische zaken vallen onder onze verantwoordelijkheid als jouw SEO specialist:

Een snelle laadtijd, de werking op mobiel, up to date sitemaps canonical URL’s, redirects, structured data, crawl errors, een duidelijke en goed werkende navigatie, een goede leesbarheid, de structuur van je website, gebruiksvriendelijke URL’s, het SSL Certificaat, de beveiliging tegen hackers en virussen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan …

3) We verhogen je autoriteit (linkbuilding)

De autoriteit van jouw site is een essentiële factor voor je vindbaarheid. Hoe werkt dat dan?

De autoriteit wordt bepaald door het aantal websites dat naar jouw site verwijst door middel van een link. Daarbij is het wel zaak dat deze websites (veelal) relevant zijn, dus over het zelfde onderwerp gaan. En dat ze zelf ook een autoriteit zijn op dat onderwerp. Hoe verhogen we dan jouw autoriteit?

Door te zorgen voor;

 • Veel inkomende link verwijzingen
 • van zo veel mogelijk verschillende websites
 • die zelf ook een autoriteit zijn
 • op hetzelfde dus relevante thema

Als gespecialiseerd linkbuilding bureau hebben we daar veel ervaring in en creëren we een ijzersterk en natuurlijk linkprofiel. Zo ziet Google dat er, door de juiste websites, veel naar jouw site verwezen wordt.

Op zoek naar een internationale SEO expert?

Als je klaar bent voor de stap naar het buitenland, kunnen onze buitenlandexperts je ook helpen met internationale SEO.

In landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje hebben we voorgaande jaren al verschillende top 3 en nummer 1 posities in Google behaald. In het buitenland komen hele nieuwe, lokale SEO aspecten om de hoek kijken. Als je er klaar voor bent helpen we je graag met alle specifieke kennis en ervaring die lokaal van belang is.

Meer over internationale SEO
meertalige website laten maken
Back To Top