Zoekmachine optimalisatie

Binnen enkele maanden meer relevante bezoekers naar je website

Met behulp van onze bewezen zoekmachine optimalisatie zorgen we voor (veel) meer gratis bezoekers naar je website. Kies voor 15 jaar ervaring en bewezen resultaten. Net als onze klanten, die vaak al meer dan 7 jaar bij ons zijn.

Bij Pingwin houden we van no nonsense, mouwen opstropen en van samen aan de slag met onze bewezen SEO-strategie. Geen rookgordijnen maar duidelijke communicatie en regelmatig overleg.

Vraag een gratis SEO-analyse via schermdelen bij ons aan. Dan weet je meteen hoe je er voor staat. En ervaar je het prettige contact met een van onze ervaren experts.

Doe mij zo'n gratis SEO-analyse via schermdelen
SEO dienstverlening

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie verbetert de zichtbaarheid van websites. Het wordt ook wel afgekort als SEO. SEO staat voor “Search Engine Optimization”. Door SEO krijg je meer gratis bezoekers naar je website.

Waarom is SEO belangrijk?

Deze 2 statistieken geven dat duidelijk aan;

  1. 89% van de consumenten begint het aankoopproces met een zoekmachine. (Bron; Fleishman-Hillard)
  2. 94% van al het zoekverkeer in zoekmachines gaat naar websites op de 1e pagina, zie hieronder (Bron; MOZ

Kortom, als je niet op de eerste pagina staat, sta je al 2-0 achter.

Hoe gaat SEO in zijn werk?

SEO bestaat eigenlijk uit 3 pijlers; content, techniek en autoriteit. Als we gaan  samenwerken optimaliseren we je website voortdurend op deze 3 pijlers. 

We zorgen voor een goede techniek zoals snelle laadtijden en een goede werking op mobiele apparaten. Want beide zijn erg belangrijk, zowel voor bezoekers, als voor een goede vindbaarheid.

We zorgen voor de optimale content die lezers én Google graag zien. Daarbij  plaatsen we de juiste zoekwoorden op een natuurlijke manier op alle belangrijke plekken.

Tot slot zorgen we met behulp van natuurlijke linkbuilding dat de autoriteit van jouw site wordt verhoogd.

Geven jullie garanties voor een nummer één positie in Google?

Nee. De inspanningen van de concurrentie en veranderingen in het algoritme zorgen ervoor dat dit soort garanties niet mogelijk zijn. 

Maar neem gerust contact met ons op. Dan laten we je graag zien voor welke klanten we 300% meer relevante bezoekers hebben gerealiseerd. Deze bedrijven zijn al meer dan 7 jaar tevreden klant bij ons.

Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image

Behaalde resultaten bij onze klanten

Hoe kies je nou de beste partner voor je zoekmachine optimalisatie? Bijvoorbeeld door te kijken naar de resultaten die ze hebben behaald voor andere klanten. En door te kijken naar de reviews die klanten over hen hebben geschreven.

En tot slot door een gratis SEO-analyse via schermdelen bij ons aan te vragen. Dan merk je namelijk meteen hoe prettig het contact is en hoe zeer wij begrijpen hoe SEO werkt.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
Academie Coaching & CounsellingCoach opleidingNr 1 uit 12.300.000 resultaten4 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
ZivverDatenleck, Secure EmailNr 1 in Duitsland en UK2 jaar

Reviews van onze klanten

Lees hier enkele reviews en referenties van klanten die je voor zijn gegaan in de keuze voor Pingwin. Als je wilt, brengen we je in contact met hen, zodat je uit de eerste hand hun ervaring kunt horen.

 

Marian Kok, Directeur ACC
20-04-2022

Wij wij nu een jaar of 8 bij Pingwin. Ze hebben eerst onze website gemaakt en kort daarna zijn we gestart met SEO. We hebben nu op bijna alle zoekwoorden top-3 posities in Google en zijn daardoor enorm gegroeid als organisatie. 

We hebben bijna wekelijks contact en werken lekker samen. Heel fijn ook dat wanneer je zelf een vraagt hebt over je website, je altijd ergens kunt aankloppen voor advies.

Robert Aronson, Aronson Antiquairs
21-01-2022

Ik ben al jaren klant bij Pingwin en sinds een tijd ook als klant voor zoekmachine optimalisatie in het buitenland. Mijn vindbaarheid in Nederland was al gooed maar nu krijg ik steeds meer bezoekers uit het buitenland. Met name de VS, UK en omringende Europese landen. SEO werkt in het buitenland toch anders en dat heeft Maarten en zijn team goed in de gaten.

Joost Bijleveld
05-11-2020

Ik heb mijn SEO al een jaar of 8 terug bij Pingwin neergelegd en been nog steeds erg tevreden. We staan op veel zoekwoorden op 1 of in ieder geval in de top-3. Ik kan ze altijd bellen met vragen over hoe we iets het beste in de site kunnen optimaliseren want ik vind het leuk om zelf te helpen. En ze komen zelf ook pro-actief met allemaal zaken waarvan ik niet wist dat ze belangrijk waren. Ik denk dat mijn bedrijf sinds de start met Pingwin minimaal 3 x zo groot is geworden in omzet. En daar hebben zij een belangrijke bijdrage in geleverd.

Deze 6 stappen zorgen telkens weer voor mooie resultaten

De volgende 6 stappen zijn ons bewezen recept naar mooie rankings en (veel) meer organische bezoekers. Bij de uitvoering van de werkzaamheden hebben we nauw contact en regelmatig rapporteren we over de ontwikkelingen.

 

1

Toegang tot alle belangrijke tools en dashboards

Als eerste vragen we toegang tot de volgende tools om een gedegen analyse te kunnen maken; Google Analytics, Google Search Console, Google Mijn bedrijf, CMS Website, etc. Vervolgens kunnen we alles goed analyseren en monitoren.

2

Zoekwoorden onderzoek

Op basis van jouw eerste suggesties en wensen maken we een grondig zoekwoordenonderzoek. Daarbij kijken we naar de schrijfwijze, het zoekvolume, de online concurrentie, de zoekintentie, etc.

3

SEO-analyse website 

Vervolgens maken we een volledige analyse van de website. Daarbij kijken we naar de content, de landingspagina’s, de techniek, laadtijden, de werking op mobiele apparaten, etc. Alles wat belangrijk is voor een goede vindbaarheid.

4

Analyse linkprofiel

Het linkprofiel is het geheel van linkjes dat van andere websites naar jouw site verwijst. Dat bepaalt namelijk jouw autoriteit in de ogen van Google en dat is een hele belangrijke ranking factor voor je vindbaarheid.

5

Opstellen werkplan 

Aan de hand van deze analyses maken we een werkplan waarin we werkzaamheden voor de komende maanden uitwerken. Dit document delen we en bespreken we met jou. En we plannen en verdelen de werkzaamheden.

6

Aan de slag!

Zodra we het werkplan klaar en besproken hebben gaan we aan de slag met de 3 pijlers van SEO; 1) de content optimalisatie 2) het verbeteren van de techniek van de site, en 3) het verbeteren van de autoriteit (linkbuilding)

"Onze SEO uitbesteden aan Pingwin is een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar geweest. Daardoor konden we een vliegende start maken met ons nieuwe bedrijf. SEO is voor veel ondernemers, inclusief ons, een ingewikkelde materie. Die ook nog eens continue verandert. Telkens als we iets willen weten leggen ze geduldig uit hoe dat werkt en waarom dat zo werkt. Hopelijk gaan we nog lang zo met elkaar verder."

Marian Kok
ACC

Hoelang tot ik resultaten kan zien?

Dat is een goede vraag. Als we snel aan de slag gaan en meteen optimalisaties kunnen doorvoeren, zul je binnen 2 à 3 maanden echt al wel een mooie stijgende lijn gaan zien. Afhankelijk van de uitgangspositie komen we, vroeg of wat later, zeker in de top-10. 

Maar daar stoppen we niet; we hebben al heel wat websites in de top-3 en op de eerste plek in Google gekregen. Ook op zeer competitieve zoekwoorden.

Wat kost SEO bij jullie?

Wij kunnen je helpen vanaf € 1.000,- per maand. Voor de rest is het budget afhankelijk van het aantal zoekwoorden, de online concurrentie in jouw branche en je ambitie en mogelijkheden.

In dat bedrag zit wel alles voor een effectieve SEO-campagne, inclusief linkbuilding.

 

Plan een gratis SEO-analyse via schermdelen

Dan weet je meteen hoe je er voor staat. En ervaar je het prettige contact met een van onze ervaren experts.

Ons team staat klaar om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Maarten Vermeulen
Hoe meten we de resultaten van de campagne?

Hoe meten we de resultaten van de campagne?

Doordat we de ranking op de belangrijke zoekwoorden goed in de gaten houden kun jij precies zien wat het effect is van onze inspanningen. Naarmate je met meer zoekwoorden in de buurt van de top-10 komt zul je ook in Google analytics een mooie stijging zien. Tot slot meten we ook met gebruikers signalen en conversies of we ook de juiste bezoekers naar je site trekken.

Wat is het verschil tussen SEO en betaalde advertenties (SEA)?

SEO zorgt voor een hogere ranking in de organische ‘gratis’ zoekresultaten. Daarnaast staan er ook betaalde zoekresultaten in de vorm van advertenties op de 1e pagina van Google. 

Met Google Ads kun je binnen 24 uur met je advertentie op de eerste pagina verschijnen. SEO heeft een wat langere aanloop nodig, maar is, in tegenstelling tot Ads, wel duurzaam.

Veelgestelde vragen/ FAQ's over zoekmachine optimalisatie

Wie kan je het beste helpen met jouw SEO?
 

Een bureau met  veel ervaring en bewezen resultaten. Dus vraag daar ook naar! En vraag om een SEO analyse via schermdelen zodat je weet of ze begrijpen hoe SEO werkt.

Je vindbaarheid is een van de belangrijkste succesfactoren van je bedrijf. Ga maar na hoe vaak je zelf eerst even gaat Googlen voordat je  een aankoopbeslissing maakt.

Met een goede partner zul jee vel profijt hebben van een investering in Zoekmachine optimalisatie.

SEO hoeft niet duur te zijn, maar vraagt wel om een realistisch budget. Wij kunnen je helpen vanaf € 1.000,- per maand. Daar zit alles in, inclusief linkbuilding.

Het effect van SEO is niet met een paar dagen zichtbaar. Maar in bijna alle gevallen kunnen wij in 2 à 3 maanden een mooie opgaande lijn laten zien.

Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media Leadinfo - Certified Partner

Pingwin scoort een 5.0 / 5 op basis van 17 beoordelingen.