Skip to content

SEO-consultant

Ik ben Maarten Vermeulen, SEO-consultant met 10 jaar ervaring.

Wat doet een SEO consultant?

Een SEO-consultant optimaliseert websites voor zoekmachines zoals Google om de vindbaarheid en ranking van de website te verbeteren. Ze analyseren en implementeren verschillende strategieën zoals zoekwoordenonderzoek, contentoptimalisatie, linkbuilding, en technische SEO om meer organische bezoekers te krijgen en de gebruikerservaring te verbeteren.

SEO Consultant Maarten VermeulenSEO Consultant Maarten Vermeulen
Wil je ook zo'n analyse?
Pijl SEO scan
Doe mij een gratis SEO scan!

Vraag een gratis en vrijblijvend SEO-consult via schermdelen aan. Dan weet je exact hoe je er voor staat en wat ik daar aan kan doen.

3 redenen om mij als SEO-consultant in te huren:

1

10 jaar SEO-consultant

Ik was al met SEO bezig toen het internet nog op teletekst leek. In 10 jaar heb ik veel SEO-strategieën geleerd die ik graag voor je inzet.

2

Gratis SEO-analyse (of second-opinion) vooraf

Vraag een gratis en vrijblijvend SEO-consult via schermdelen aan! Dan weet je exact hoe je er voor staat en wat ik daar aan kan doen. Wil je weten hoe je huidige SEO-consultant functioneert? Bel me voor een second opinion.

3

Per maand opzegbaar

Ik zorg dat jij tevreden bent, zo niet, dan ben je vrij om te stoppen. Sommigen van mijn klanten zijn al 8 jaar bij mij.

Bekijk website analyse!
Pijl SEO analyse
Wil je ook zo'n analyse?
Pijl SEO scan
Doe mij een gratis SEO scan!

Vraag een gratis en vrijblijvend SEO-consult via schermdelen aan. Dan weet je exact hoe je er voor staat en wat ik daar aan kan doen.

Jouw eigen SEO-consultant - Maarten Vermeulen

Zoek je een betrokken en betrouwbare SEO-consultant?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ben Maarten Vermeulen en werk al meer dan 10 jaar als SEO consultant voor verschillende bedrijven, groot en klein, nationaal maar ook internationaal.

Dagelijks adviseer en help ik mijn klanten pro-actief bij hun SEO strategie en pas ik veilige en bewezen technieken toe om hun website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

Regelmatig en persoonlijk contact, dat vind ik belangrijk. Daarom bel ik regelmatig even om de laatste ontwikkelingen en optimalisaties te bespreken. Zo heb jij een goed beeld van wat ik als SEO-consultant allemaal voor je doe en wat we er samen mee bereiken.

Mijn werkwijze als jouw SEO-consultant, stap voor stap

Voordat je een keuze maakt wil je natuurlijk weten hoe zo’n samenwerking er uit ziet. Hoe we van start gaan en wat ik ga doen om jouw website hoog in de zoekmachines te krijgen.

1

Vooraf; gratis en vrijblijvende SEO-analyse via schermdelen

Voordat ik start als jouw SEO-consultant doen we SEO analyse via schermdelen. Daarin vertel ik je hoe je website ervoor staat, wat we kunnen optimaliseren en hoe we dat gaan doen.

2

Als je voor mij kiest; het opstarten van de samenwerking

Als je voor mij kiest dan starten we met het opzetten van het SEO-project en vragen we toegang tot alle SEO-tools; Google Analytics, Google Search Console, de website (als je wilt dat wij de optimalisaties ook doorvoeren).

3

Analyse van de website, concurrentie en linkprofiel

Vervolgens doe ik een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en maak ik een analyse van je website, het linkprofiel en de online concurrentie. Dit vormt de basis voor een succesvolle SEO-strategie.

4

Uitwerken en bespreken SEO strategie

Met behulp van de analyses uit stap 3 werk ik een veilige en effectieve SEO-strategie voor je uit. Als we die hebben besproken en jij hem hebt goedgekeurd, gaan we aan de slag met optimaliseren.

5

Optimaliseren content, techniek en autoriteit

Als SEO-consultant werk ik voortdurend aan de 3 pijlers van SEO; content, techniek en autoriteit (linkbuilding) Ik leg de nadruk op de punten waar we al eerste de meeste winst kunnen behalen.

6

Samenwerken voor de beste resultaten

Samenwerken vind ik erg belangrijk. Het zijn ook altijd de projecten met de beste resultaten wanneer een klant betrokken is en bijdraagt bij de SEO-werkzaamheden.

Deze klanten huurden mij in als hun SEO-consultant

Deze klanten huurden mij in als hun SEO-consultant

logo Zivver
logo-omc Amstelland
logo-elycio
logo-acc

Voorbeelden van behaalde resultaten

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten7 jaar
Academie Coaching & CounsellingCoach opleiding Nr 1 uit 12.300.000 resultaten5 jaar
OMC Amstelland Floater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar
MeesterslijpersGietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten 8 jaar
ZivverDatenleck, Secure Email Nr 1 in Duitsland en UK2 jaar

Reviews van mijn klanten

Reviews en referenties zeggen vel over de kwaliteit en samenwerking met een SEO-consultant. Lees hier een aantal reviews van een aantal zeer tevreden klanten. En bekijk ook reviews over mij op Trustpilot en Google.

Wil je ook zo'n analyse?
Pijl SEO scan
Doe mij een gratis SEO scan!

Vraag een gratis en vrijblijvend SEO-consult via schermdelen aan. Dan weet je exact hoe je er voor staat en wat ik daar aan kan doen.

wat kost een SEO consultant

Wat kost een SEO consultant?

De kosten voor een SEO-consultant lopen erg uiteen. Daarbij zijn kosten afhankelijk van de volgende factoren;

 • Welke zoekwoorden; op het ene zoekwoord zoekwoord zit veel meer concurrentie dan op het andere. Dat scheelt in het budget.
 • Hoeveel zoekwoorden; 2 zoekwoorden stevig in de top-10 is voordeliger dan met 50 producten in de top-5 ranken.
 • Jouw ambitie; Wil je op veel woorden snel stijgen en daar het bijbehorende budget voor vrijmaken, Dan ga ik daarvoor zorgen.

Als je mij als SEO-consultant wilt inhuren dan kan dat vanaf € 1.000,- per maand. (Dat is inclusief het budget voor linkbuilding) Dat is een realistisch budget om mooie resultaten te kunnen afdwingen. De kosten worden besteed aan mijn uren, het budget voor kwalitatieve links en het gebruik van de (vaak dure) SEO-tools.

Wat doet een SEO-consultant?

Wat een SEO-consultant doet verschilt per website en per periode.
Het is vooral afhankelijk van jouw situatie en welke doelen jij hebt als klant. Op basis daarvan bepalen we samen welke SEO-werkzaamheden we het beste als eerste kunnen aanpakken. Dit is wat ik als SEO-consultant voor je kan doen.

Ik begin met een analyse van de huidige situatie van de website en jouw wensen als klant.

Op basis daarvan werk ik een SEO-strategie uit met realistische doelen die passen bij de wensen van de klant.
Een van mijn belangrijkste werkzaamheden als SEO-consultant is het optimaliseren van content op landingspagina’s. Het komt erop neer dat ik ga zorgen dat de juiste onderwerpen, op de juiste pagina’s in een duidelijke structuur gepresenteerd worden m.b.v. teksten, afbeeldingen en evt. video.
Het technische aspect houdt onder andere in dat ik (evt. samen met jouw eigen webdeveloper) zorg dat de website goed werkt op mobiele apparaten en snel laadt. Verder optimaliseren we nog tal van technische zaken die een rol spelen buiten het zicht van de bezoekers. Zoals de indexeerbaarheid, sitemaps, meta-titels en beschrijvingen, etc.
De autoriteit van je website wordt voor een groot deel bepaald door welke websites en hoeveel websites naar jou verwijzen door middel van links. Een van mijn vaste werkzaamheden als SEO-consultant is het aanbrengen van de juiste link-verwijzingen naar jouw website.
Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het aantonen van de behaalde resultaten van de SEO-campagne. Na verloop van een paar weken tot enkele maanden stuur ik je regelmatig een update van de recente ontwikkelingen in de  rankings en bezoekersaantallen naar je site.

Waarom een SEO-consultant inhuren? Hier zijn 6 redenen:

1

In één keer alle kennis over SEO in huis

Ik heb alle ontwikkelingen op gebied van internet gezien en weet exact wat wel en niet (meer) werkt. Een SEO-consultant inhuren zorgt ervoor dat je geen vragen meer hebt t.a.v. de juiste werkwijze en SEO-strategie. Heb je een vraag over je vindbaarheid? Bel mij!

2

Beschikking over de meest geavanceerde SEO-tools

Daarbij beschikt een SEO-consultant over geavanceerde en efficiënte SEO-tools die behoorlijk duur en ingewikkeld kunnen zijn om zelf aan te schaffen en te gebruiken.

3

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Als je een SEO-consultant inhuurt, ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en Google-updates. Dat hoef je dus niet allemaal zelf bij te houden.

4

Meer tijd voor je eigen werkzaamheden en je bedrijf

Door een SEO-consultant in te huren houd je ineens veel meer tijd over voor je eigen werkzaamheden.

5

SEO-consultant inhuren voor meer gekwalificeerde leads

SEO zorgt ervoor dat je organisch (natuurlijk, zonder advertenties) beter vindbaar bent voor mensen die actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt; dat zijn dus gekwalificeerde leads.

6

Meer expertise dan alleen SEO

Vanuit mijn eigen bureau Pingwin werk ik met verschillende specialisten op gebied van webdesign, Google ads, Social Media, etc. Zo kan ik je ook op andere gebieden ondersteunen dan alleen als SEO-consultant.

Plan een gratis SEO-analyse via schermdelen

Dan weet je meteen hoe je er voor staat. En ervaar je het prettige contact met een van onze ervaren experts.

Ons team staat klaar om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Maarten Vermeulen

Veelgestelde vragen aan een SEO-consultant

Wil je weten hoe je huidige SEO-consultant presteert? Vraag mij om een onafhankelijke second opinion. Ik maak dan een analyse van zijn werk en zal eerlijk en onafhankelijk onderbouwen wat ik ervan vind.

Met meer dan 10 jaar ervaring en de geavanceerde SEO-tools waar ik mee werk kan ik in 30 minuten de inzet en kwaliteiten van je huidige SEO-consultant beoordelen.

Goeie vraag. Meestal zul je binnen enkele weken, na het doorvoeren van de belangrijkste optimalisaties, al wel een eerste stijging kunnen zien.

Soms duurt het wat langer en zijn we een maand of 2 a 3 onderweg voor je de rankings omhoog ziet gaan.

Als je deze stijgende lijn doortrekt, dan weet je dat het een kwestie van tijd is voordat je goed in de top-10 staat. En later in de top-5 en top-3.

Nummer 1 in Google is ook zeker mogelijk. Dat heb ik al bij meer klanten gerealiseerd, maar dan moeten we echt alle puntjes op de i zetten. En dat doen we graag, maar dat kost wel tijd, een realistisch budget en inspanning.

Nee. Ik werk bewust niet met een vast contract.

Als jij niet meer tevreden bent met je SEO-consultant dan moet je vrij zijn om je heil elders te zoeken. Dat houdt mij scherp en gedreven om mooie resultaten te boeken.

En jij loopt geen risico dat je vastzit aan een SEO-consultant die zijn werk niet (goed) doet.

Wat een SEO-consultant kost verschilt per geval. De kosten hangen samen met de volgende factoren;

 • Welke zoekwoorden
 • Hoeveel zoekwoorden
 • Jouw ambitie

Dus wat een SEO-consultant kost, is niet zo makkelijk te beantwoorden.

In ieder geval start ik vanaf € 1.000,- per maand (dat is inclusief het budget voor linkbuilding)

Een goede SEO-consultant kiezen lijkt moeilijker dan het is. Het is prima te doen als je goed kijkt naar de volgende factoren:

 • Bewezen resultaten
 • Reviews en referenties
 • Een degelijke analyse van de huidige situatie, vooraf
 • Een goed doordacht plan om de vindbaarheid te verbeteren
 • En, tot slot; heb je een klik met jouw SEO-consultant?

Dat we in een paar weken tot een paar maanden echt wel een mooie stijgende lijn in de rankings gaan zien ontstaan.

Back To Top