SEO Specialist nodig voor je vindbaarheid?

Online domineren met onze SEO experts.

Zoek je een ervaren SEO specialist met bewezen resultaten? Onze SEO experts behaalden de afgelopen jaren honderden top 3, én nummer 1 posities in de zoekmachines zoals Google, Bing en Youtube. Veel klanten zijn al meer dan 6 jaar bij ons online marketing bureau en daar zijn we best trots op. We houden van transparantie, heldere communicatie en maken duidelijke rapportages. In je eigen dashboard kun je alle SEO werkzaamheden én de resultaten volgen.

Bekijk de video over "Onze werkwijze"

Onze SEO experts werken o.a. voor:

Onze specialisten werken aan de vindbaarheid van grote en kleinere klanten in verschillende branches. Zo behaalden we al meer dan 45 nummer 1 posities in Google voor Bergman Clinics. Maar we werken bijvoorbeeld ook al 6 jaar voor Ruwette, een lokale beddenwinkel met een goedlopende webshop.

Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image

Wat mag je van ons verwachten?

Dat we ons als SEO specialist verantwoordelijk voelen voor het complete SEO pakket; Content, Techniek en Autoriteit. Wij voeren de regie, nemen initiatief en bepalen samen met jou de ideale SEO strategie die past bij jouw ambities en mogelijkheden. Zo behalen we de mooie resultaten uit onze SEO-Cases.

Samen bespreken we waar jij ons bij kunt helpen. Of sturen we een externe partner aan zoals een website beheerder of copywriter voor overtuigende SEO teksten.

Daarnaast hanteren we realistische verwachtingen. Je hebt niets aan een SEO specialist die je (ten onrechte) belooft dat je in 3 maanden op nummer 1 in Google staat.

Welke stappen volgen onze SEO specialisten

Een gestructureerde werkwijze zorgt voor een fijne samenwerking en de beste resultaten. Daarom volgen we samen het volgende stappenplan dat zich keer op keer bewijst.

 1. Als eerste maken we een volledige SEO analyse; w.o. de Content, Techniek en Autoriteit van je website.
 2. Die analyse werken we uit in een gedeeld document en vervolgens bepalen we samen de beste SEO strategie.
 3. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden verdelen we de SEO werkzaamheden en maken we een planning de zoekmachine optimalisatie.
 4. We houden regelmatig contact over de voortgang en helpen je waar nodig bij jouw werkzaamheden.
Stappenplan SEO

Kies voor een SEO specialist met sterke cases & reviews

Behaalde resultaten, mooie reviews en referenties zeggen veel over de kwaliteit van een SEO Expert. Bekijk de resultaten die onze SEO specialisten hebben behaald bij onze cases. Succesvolle SEO campagnes die je het vertrouwen geven dat je de juiste keuze maakt. Maar lees ook de reviews op de Feedback company of op Google Mijn Bedrijf. En als je nog meer wilt weten dan helpen we je graag aan een aantal referenties die je zelf kunt bellen.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
The Body ClinicBotoxNr 1 uit 43.500.000 resultaten8 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
LeasevergelijkerPrivate leaseNr 1 uit 325.000.000 resultaten2 jaar
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar

Waarom Pingwin als jouw eigen SEO specialist?

Een goede samenwerking met een SEO specialist is niet alleen erg prettig, het kan ook grote gevolgen hebben voor het succes van je onderneming.

Waarom we graag samenwerken

 • iconZo stemmen we onze werkwijze af op jouw wensen
 • iconJij bepaalt waar je onze specialisten bij wilt inzetten
 • iconJe leert van onze SEO specialisten en kunt veel zelf doen
 • iconJe houd goed zicht op de werkzaamheden en resultaten
 • iconZo bereiken we de beste resultaten en de meeste winst

Onze garanties aan jou

 • iconEen prettige samenwerking, dat staat bij ons voorop
 • iconRegelmatig overleg over de werkzaamheden en resultaten
 • iconEen eerlijk en realistisch perspectief t.a.v. de verwachtingen
 • iconAlle kennis, expertise en inzet om het beste resultaat te behalen

Wat gaan onze SEO experts voor je doen?

Onze zoekmachine optimalisatie altijd maatwerk. Onze SEO experts stemmen de werkzaamheden af op jouw situatie, wensen en mogelijkheden. Daarbij kijken we naar de volgende zaken;

 • Je SEO doelen zoals; zoekwoorden, rankings en bezoekersaantallen en
  de online concurrentie
 • Vervolgens maken we een SEO-plan dat 100% aansluit bij jouw situatie. Daarna gaan we aan de slag met de 3 pijlers van je SEO.

1) We optimaliseren de content op je website

Content die bezoekers echt boeit is belangrijk. Zowel voor bezoekers als voor je SEO. Google beoordeelt je content tegenwoordig vooral op basis van gebruikers signalen. Zaken als; de tijd dat bezoekers op je site blijven en de hoeveelheid pagina’s ze daarbij bekijken. In Google analytics én met onze SEO-tools zien we precies welke content goed of slecht scoort bij bezoekers. Of welke content nog ontbreekt.

Verder zorgen we voor de perfecte SEO optimalisatie van je content met behulp van de juiste koppen, URL’s, zoekwoord gebruik, alt-tags, meta informatie, etc.

2) We verbeteren de techniek van je website

Het verbeteren van de techniek gaat bij ons verder dan de laadtijden en de werking op mobiel. We kijken namelijk ook naar sitemaps Canonical URL’s, redirects, structured data, crawl errors, etc. Kortom; werk voor echte SEO specialisten.

3) We verhogen je autoriteit in Google

Tot slot zorgen we voor een natuurlijk en ijzersterk linkprofiel en veel autoriteit in Google. Als gespecialiseerd linkbuilding bureau maken veel sterke en relevante links naar jouw site. Zo ziet Google dat er, door de juiste websites, veel naar jouw site verwezen wordt. Een belangrijke graadmeter waar Google veel waarde aan hecht bij het bepalen van je autoriteit als zoekresultaat.

Regelmatige afstemming met onze SEO specialisten

Elke maand hebben we een aantal keer contact over de uit te voeren werkzaamheden. En we houden de werkzaamheden én resultaten netjes bij in een gedeeld document en in je eigen SEO dashboard.
Wil je meehelpen met SEO optimalisatie? Graag! In dat geval geven we je alle instructies en begeleiding die je nodig hebt. Samen bereiken we de beste resultaten.

Dit mag je altijd van onze SEO Experts verwachten

Dit mag je altijd van onze SEO Experts verwachten

  • Wij zijn verantwoordelijk en voeren de regie over jouw SEO
  • Maandelijks bespreken we de werkzaamheden én de resultaten
  • Eventueel begeleiden we ook je eigen SEO werkzaamheden
  • Zo kun je zelf ook veel leren over SEO, als je dat wilt
  • We optimaliseren de integratie met je online marketing
  • We verzorgen regelmatig duidelijke rapportages

Een bewezen en duurzame SEO strategie

Geen short cuts maar een duurzame én bewezen SEO strategie. Zo behaalden we vorig jaar meer dan 35 nummer 1 posities in Google. Mooie resultaten die zorgen voor tevreden klanten en meer bezoekers uit Google en Bing, of Youtube als je dat wilt.

Ook internationale SEO is mogelijk

Met internationale SEO helpen we je ook in het buitenland aan een goede vindbaarheid. In landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje hebben we voorgaande jaren al verschillende top 3 en nummer 1 posities in Google behaald.

Bij de stap naar het buitenland komen hele nieuwe, lokale SEO aspecten om de hoek kijken. Als je er klaar voor bent helpen we je graag met alle specifieke kennis en ervaring die lokaal van belang is.

SEO of SEA, wat is beter?

De vraag SEO of SEA, is per geval verschillend. Of je beter Zoekmachine optimalisatie (SEO) of Zoekmachine adverteren (SEA) kunt inzetten hangt namelijk samen met je wensen en situatie. SEO duurt veel langer maar het is wel duurzaam en uiteindelijk voordeliger. Met SEA sta je binnen 24 uur bovenaan de zoekresultaten maar dat is weer niet duurzaam en uiteindelijk vaak duurder. Een goed op elkaar afgestemde combinatie van SEO én SEA is vaak het beste.

Wil je ook je concurrenten op de 1e pagina in Google verslaan?

Ben je klaar voor een goede vindbaarheid en veel meer bezoekers naar je website? Want dat is precies wat we gaan doen. Net zoals we dat voor al die klanten uit ons portfolio met SEO cases hebben gedaan.

Dit kun je van ons verwachten;

 1. Een maatwerk SEO strategie
 2. Een prettige samenwerking
 3. Een betrokken & ervaren team
 4. IJzersterke resultaten

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Pingwin?

Pingwin is een unieke SEO expert in Amsterdam en Utrecht. Zeker met onze No Cure No Pay SEO. We verschuilen ons niet achter deze veelgehoorde excuses zoals; “Je weet nooit wanneer Google de spelregels weer verandert” of
“Misschien gaat de concurrentie ook wel flink inzetten op SEO”

Onze specialisten geven je graag de zekerheid van een resultaat-garantie in plaats van een goed bedoelde inspanningsverplichting.Wij willen ook niet de grootste zijn, maar wel graag de beste. We zijn echte vakidioten en dagen elkaar continu uit voor de meest actuele inzichten en de beste resultaten. Zo zetten we jou op 1, letterlijk én figuurlijk.

Wij garanderen de te behalen rankings
 

Onze SEO experts weten heel goed hoe duurzame SEO werkt. Daarom spreken we vooraf een doelranking met je af. Die garanderen we en gaan we voor je realiseren. Zo ben je zeker van het rendement op je investering in SEO. Voor zover wij weten zijn wij de enige SEO specialist die een dergelijke garantie afgeeft.

Ons team van SEO-experts kent de laatste ontwikkelingen en updates op gebied van zoekmachine optimalisatie door en door. Bij ons geen shortcuts, maar bewezen, duurzame SEO strategieën. Daarmee hebben we al heel wat klanten op de allerhoogste plek in Google gekregen. Dat kun je zelf zien in onze SEO-cases.

We willen jou en je bedrijf goed leren kennen. Zodat we daar met onze SEO goed op in kunnen spelen. We staan voor betrokkenheid, transparantie en no nonsense. Dat maakt ons werk als SEO specialist ook veel leuker; samen scoren in Google!

Je kunt de werkzaamheden van onze experts én de resultaten, op elk moment, volgen. In gezamenlijke documenten, dashboards en andere online tools. Uitgevoerde optimalisaties, ontwikkelingen in de rankings, user signals en andere KPI’s. Al deze zaken bespreken we minimaal een keer per maand met je, in begrijpelijke taal.

"Onze SEO uitbesteden aan Pingwin is een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar geweest. Daardoor konden we een vliegende start maken met ons nieuwe bedrijf. SEO is voor veel ondernemers, inclusief ons, een ingewikkelde materie. Die ook nog eens continue verandert. Telkens als we iets willen weten leggen ze geduldig uit hoe dat werkt en waarom dat zo werkt. Hopelijk gaan we nog lang zo met elkaar verder."

Marian Kok
ACC

Wat kost SEO bij ons?

De kosten van SEO specialisten kunnen behoorlijk verschillen. Samen stellen we een krachtig pakket samen dat aansluit op jouw situatie. Daarbij houden we rekening met de volgende zaken;

 • De huidige stand van je website (Is je website al goed geoptimaliseerd, of moet er nog veel gebeuren?)
 • Je linkprofiel (Heb je al een goed linkprofiel, of verwijzen er nog weinig websites naar jouw site?)
 • Het aantal zoekwoorden (Hoe meer zoekwoorden je hoog in Google wilt, hoe meer budget er nodig is)
 • Je ambitie & budget (Wil je flink omhoog en kun je investeren? Dan gaan wij je naar de top in Google brengen)
 • De online concurrentie (Deze verschilt per branche en per zoekterm)
Wat kost SEO bij ons?

Zilver

vanaf
€595,-
p/m

Ideaal voor lokale SEO, branches met weinig online concurrentie of een beperkt aantal zoekwoorden.

 • Zoekwoordonderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Maandelijks overleg
 • 2 uur on site SEO p.m.
 • 6 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 995,-

Goud

vanaf
€895,-
p/m

Meest gekozen pakket, geschikt voor de meeste bedrijven die online flink willen groeien.

 • Zoekwoordonderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Basis online dashboard
 • Twee wekelijks overleg
 • 4 uur on site SEO p.m.
 • 12 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 1250,-

Platinum

vanaf
€2500,-
p/m

SEO pakket voor competitieve branches, veel zoekwoorden én internationale SEO.

 • Zoekwoord onderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Uitgebreid online dashboard
 • Doorlopend contact
 • Doorlopend on site SEO
 • >20 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 2500,-

Waarom een SEO Consultant inhuren?

Je SEO uitbesteden aan een ervaren consultant is een verstandige keuze. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een vak waar je veel ervaring en actuele kennis voor nodig hebt.

En waarschijnlijk ben je al druk genoeg met de dagelijkse werkzaamheden in je bedrijf. Onze SEO consultants kunnen met hun ervaring en expertise veel sneller en efficiënter je vindbaarheid verbeteren. Dat scheelt tijd en geld.

De kans op goede resultaten is met een echte specialist ook stukken groter. Omdat we op de hoogte zijn van de nieuwste kennis en ontwikkelingen op gebied van SEO en linkbuilding. En omdat we gebruik maken van de beste SEO tools die er zijn. Je linkbuilding uitbesteden of kiezen voor een externe SEO consultant maakt dat je zelf geen expert hoeft te worden. En als je ons wilt helpen kunnen wij je goed begeleiden.

Waarom een SEO Consultant inhuren?

Pas op voor zogenaamde SEO Guru’s

Helaas lopen er ook veel zelfbenoemde en zogenaamde SEO guru’s rond. Wij houden er überhaupt niet zo van als mensen zichzelf Guru noemen. Wij laten graag de behaalde resultaten voor zich spreken. Dus SEO Guru of niet check altijd of degene mooi cases kan laten zien en referenties heeft van tevreden klanten.

Liever een eenpitter of een organisatie als SEO specialist?

Er zijn 2 stevige argumenten om te kiezen voor een organisatie in plaats van een éénpitter of freelancer;

1) Een organisatie zorgt voor continuïteit in je SEO campagne

Als een freelancer ziek of op vakantie is ligt jouw SEO campagne hoogstwaarschijnlijk stil. Met een team of organisatie kan iemand anders uit het team van SEO specialisten het werk voortzetten.

2) Een organisatie kan zorgen voor een geïntegreerde aanpak met andere online marketing

Als Freelancer kun je nu eenmaal niet in alle facetten van online marketing gespecialiseerd zijn. Een organisatie kan met behulp van verschillende experts zorgen voor de integratie van SEO met webdesign, conversie optimalisatie, Google Ads, etc.

Welke afspraken maken we?

Als je voor ons kiest maken we duidelijke afspraken over de volgende zaken;

 • Welke SEO diensten wil je uitbesteden?
 • Welke resultaten moeten worden gehaald
 • Wanneer we overleggen over werkzaamheden en resultaten
 • Hoe vaak en op welke manier we rapporteren
 • De duur van het contract, incl. opzegtermijn
 • Allemaal zaken die wij graag duidelijk met je afspreken. Een van de afspraken die wij met je maken is onze resultaatgarantie. Daarbij geven we vooraf aan welke doelranking onze SEO specialisten op bepaalde zoekwoorden moeten realiseren.
Welke afspraken maken we?
Waarom SEO zo belangrijk?

Waarom SEO zo belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is belangrijk omdat het voor een groot deel het succes van je onderneming bepaalt. Zelfs met een beetje aandacht voor SEO ben je de concurrentie namelijk al snel een stap voor. Slechts 36% van het MKB heeft een SEO strategie blijkt uit onderzoek van Business insider. Laat staan dat ze een echte SEO professional raadplege

SEO statistieken die je (waarschijnlijk) zullen verbazen

Veel bedrijven vinden SEO ingewikkeld of duur. Maar onderstaande statistieken geven de noodzaak en voordelen van een goede vindbaarheid aan.

 • 87% vd aankopen start met een online oriëntatie (Bron; Retaildive)
 • 94% vd zoekers gaat niet verder dan de 1e pagina (Bron; Moz)
 • 33% van al het zoekverkeer in zoekmachines klikt op de 1e organische positie (Bron; Moz)
 • SEO heeft 20 x zoveel kans op website verkeer als PPC (adverteren) zowel op desktop als mobiel (Bron; Jumpshot/Moz)
 • 51% van alle website verkeer komt van organisch zoeken (SEO), 10 % van betaald zoeken (SEA/ Ads), 5 % voor sociaal en 34 % van alle andere bronnen (Bron; BrightEdge)

Kortom, een goede SEO specialist kan een enorme impact hebben op je vindbaarheid en op het succes van je bedrijf.

Integratie van SEO met SEA, Conversie en Webdesign

Het voordeel van een full service online marketing bureau is dat we met onze SEO campagne verder gaan dan hoge rankings en meer bezoekers. We zorgen namelijk ook voor de integratie van SEO met andere onderdelen van je (online) marketing. Zo zullen we de SEO bijvoorbeeld afstemmen op onderdelen als; Google Ads (SEA), Conversie Optimalisatie (CRO), Webdesign, etc.

Contact en bereikbaarheid

We houden van korte lijntjes en een goede bereikbaarheid. Het liefst hebben we regelmatig contact met je. Zo zorgen we voor een prettige samenwerking met onze webdesigners en houden we goed de vaart er in. Je kunt je eigen SEO consultant in principe 5 dagen per week bereiken.

Wil je nu onze bereikbaarheid testen?
Bel ons kantoor in Amsterdam 020-8950314

Dus als je vragen hebt of ergens niet uitkomt; gewoon bellen of mailen.

Integratie van SEO met SEA, Conversie en Webdesign

Veel gestelde vragen aan onze SEO specialisten

Voor veel mensen is SEO een enigszins abstract begrip dat ze niet goed begrijpen. Dat maakt het lastig om de juiste SEO specialist of expert te kiezen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet die je helpen bij het vinden van de juiste SEO partner.

Wat is SEO?
 

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we dat zoekmachine optimalisatie. SEO is het optimaliseren van de techniek en de content van je website en het verhogen van je autoriteit in de zoekmachines. Het doel van SEO is het verbeteren van de ranking op relevante zoekwoorden waardoor je beter gevonden wordt en meer bezoekers naar je website krijgt.

Een SEO specialist is iemand die websites optimaliseert en links verkrijgt om op relevante zoekwoorden hoger te ranken in Google. Daarmee genereert hij meer organische bezoekers naar de website.Belangrijke onderdelen waar hij naar kijkt zijn; de techniek van de website zoals laadtijden en structured data bijvoorbeeld. Maar ook de content, zowel kwaliteit en hoeveelheid. En alle aspecten van het linkprofiel.

Een SEO Specialist maakt gebruik van allerlei tools om analyses te maken van de techniek, de content en het linkprofiel. Zodra hij daar een goed beeld van heeft gaat hij aan de slag met de optimalisatie. Als het goed is pakt hij als eerste datgene aan waar het snelste de meeste winst te behalen is.
Hij analyseert trends en ontwikkelingen op gebied van SEO. Aan de hand daarvan ontwikkelt hij strategieën om producten en informatie beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google en Bing.

Een gemiddeld SEO project kost tussen de € 750,- en € 2.000,- per maand. De exacte kosten zijn afhankelijk van de online concurrentie, de uitgangspositie (rank je al goed of moet je nog van ver komen) en je ambitie. Het grootste deel van de kosten van een SEO specialist bestaat uit gewerkte uren voor analyse, optimalisatie en linkbuilding. Daarnaast zijn er ook kosten voor het gebruik van software en tools, copywriting e.d.

Er zijn helaas veel “zogenaamde” SEO specialisten. Die maken lang niet altijd waar wat ze beloven. Voor een goede beoordeling is het goed om een aantal objectieve criteria te hanteren om de kwaliteit van een SEO expert te duiden.

 1. Bewezen resultaten en klinkende SEO cases
 2. Referenties die je zelf kunt bellen
 3. Een duidelijk en op maat gemaakt voorstel voor jouw project
 4. Afspraken over werkzaamheden, rapportage en resultaten
 5. Een klik met de SEO specialist, omdat je nauw gaat samenwerken

Er zijn een aantal belangrijke voordelen en argumenten om meteen te beginnen met SEO.

 1. Met SEO wordt je merk en organisatie beter zichtbaar en krijg je meer merk- en naamsbekendheid.
 2. Met SEO krijg je meer relevante bezoekers naar je website.
 3. Met zoekmachine optimalisatie kun je gratis bezoekers naar je site krijgen, met Google Ads moet je betalen
 4. SEO helpt je doelgroep je website vinden
 5. SEO verhoogt je geloofwaardigheid en autoriteit
 6. Met SEO kun je je concurrentie voor blijven
 7. Zoekmachine optimalisatie verbetert de gebruikerservaring op je website
 8. Het effect van SEO is goed te meten; rankings, bezoekersaantallen, etc.
 9. SEO is uiteindelijk veel voordeliger is dan SEA/ Adverteren.
 10. SEO is duurzaam, als je stopt met SEA/ adverteren ben je meteen weer terug bij af voor wat betreft je vindbaarheid in de zoekmachines.

Dat is een goede vraag waarop het antwoord per geval flink kan verschillen. Investeren in SEO levert je een goede vindbaarheid en veel bezoekers naar je website op. Maar hoeveel dat er zijn en hoe snel dat gaat, is afhankelijk van verschillende factoren zoals;

de online concurrentie in je branche
het zoekvolume op zoekwoorden die belangrijk voor je zijn
Hoe meer concurrentie en hoe hoger het zoekvolume, hoe hoger de noodzakelijke investering voor een hoge plek in de zoekresultaten. Maar daartegenover staan ook weer hogere opbrengsten.

Uit ervaring in verschillende branches kunnen onze SEO specialisten een behoorlijk goede schatting maken van de mogelijkheden. Daarom geven we in onze voorstellen ook altijd aan welke doelranking we voor je gaan halen. En hoeveel extra organische bezoekers je dan ongeveer naar je site kunt verwachten.

Ja. Als je voor ons kiest mag je ook weten waar je aan toe bent en welke resultaten je van ons mag verwachten. We houden er niet van ons te verschuilen achter opmerkingen als;

“We weten niet wat de concurrentie gaat doen” of
“Misschien verandert Google wel de spelregels”
Wij geven je een garantie op de te behalen doel-rankings die we van te voren met je afspreken. Onze SEO specialisten gaan daarbij niet over één nacht ijs.

Voordat we een voorstel maken doen we een gedegen onderzoek naar de stand van de site, de content, de techniek en het linkprofiel. Daarnaast doen we een nulmeting op de zoekwoorden en geven we aan welke doelranking we met een bepaald budget voor je gaan realiseren.

Eigenlijk komt dat nauwelijks voor. Dat komt enerzijds omdat we van te voren een gedegen onderzoek en analyse maken. Daarmee kunnen we op basis van onze ervaring goed inschatten welke resultaten we kunnen bereiken. Anderzijds schetsen we geen rooskleurige droom scenario’s maar stellen we realistische doelen waar we keihard voor gaan knokken.

En als het dan eens een keer gebeurt dat we een bepaald doel net niet hebben bereikt, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid en gaan we op eigen kosten door totdat we de beloofde doel ranking hebben gerealiseerd.

 1. Een goede SEO specialist heeft jarenlange ervaring. Zonder die ervaring ben je met de online concurrentie van tegenwoordig nergens.
 2. Een echte SEO expert heeft verstand van alle facetten van SEO; 1) content en on-page optimalisatie, 2) technische SEO optimalisatie en 3) off page SEO en linkbuilding.
 3. Een bewezen trackrecord met mooie resultaten is een ander belangrijk aspect om een goede SEO aan te herkennen.
 4. Verstand van traditionele marketing, waarmee je aantrekkelijke en overtuigende content en sterke USP’s presenteert.
 5. Een brede kennis van online marketing komt ook van pas omdat SEO samenhangt met andere facetten zoals webdesign, social media, conversie optimalisatie, etc.
 6. Sterke communicatieve skills om SEO en je werkzaamheden goed uit te leggen aan klanten en om te communiceren met collega’s.
 7. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn ook belangrijk voor een SEO specialist. Omdat SEO en online marketing continue in ontwikkeling is moet je voortdurend de laatste ontwikkelingen volgen.

Geven wij ook gratis SEO advies? Ja! Als je ons belt om eens een blik te werpen op je website of linkprofiel dan willen we je best een paar gratis en nuttige SEO adviezen geven. Hoe je een pagina beter kunt optimaliseren. Of waar je een paar goede links kunt krijgen.

Natuurlijk hopen we dat je dan denkt; hier wordt ik veel wijzer van en ik wil vaker met deze SEO specialisten werken. Maar als dat niet zo is; geen probleem, veel succes met de SEO adviezen die we je hebben gegeven.

Wil jij ook je concurrenten op de 1e pagina in Google verslaan?

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor in Amsterdam!

Maarten Vermeulen
Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media

Pingwin scoort een 4,8 / 5 op basis van 19 beoordelingen.