SEO Specialist nodig voor je vindbaarheid?

Online domineren met onze SEO experts.

7 jaar geleden kozen o.a. deze klanten voor SEO specialist Pingwin; Meesterslijpers, Fitnesskoerier, Clavis, Diabetes Centrale, etc. Weet je waarom ze nog steeds bij ons zijn? Omdat we écht betrokken zijn, nauw samenwerken én mooie resultaten bereiken. Lees hun reviews verderop deze pagina maar. Een SEO specialist kan een cruciale rol spelen in het succes van je onderneming. Zeker nu iedereen zich tegenwoordig eerst online oriënteert. Kies daarom voor een ervaren SEO expert, met bewezen resultaten, die ook echt voor jou gaat.

 

Bekijk ook de video over "Onze werkwijze"
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "VideoObject", "name": "Hoe vind je de beste SEO specialist? Waar moet je op letten bij het kiezen van een SEO Expert?", "description": "Hoe vind je de beste SEO specialist? Waar moet je op letten bij het kiezen van een SEO specialist? Een SEO Expert kan heel belangrijk zijn voor het succes van je online marketing, je vindbaarheid in de zoekmachines en je onderneming.", "thumbnailUrl": "https://i.ytimg.com/vi/xd_TmI5Dkhk/default.jpg", "uploadDate": "2022-04-23T12:36:56Z", "duration": "PT2M", "embedUrl": "https://www.youtube.com/embed/xd_TmI5Dkhk", "interactionCount": "1" }

Waarom is SEO-optimalisatie zo belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is belangrijk omdat het veel invloed kan hebben op het succes van je onderneming. Kijk maar naar het resultaat hieronder; 72% meer organische bezoekers in 12 maanden. Zelfs met een beetje aandacht voor SEO ben je de concurrentie vaak al een paar stappen voor. Slechts 36% van het MKB heeft een SEO-strategie. Zo blijkt uit onderzoek van Business insider. Laat staan dat ze een echte SEO consultant of online marketing bureau raadplegen. Dus grijp die kans om te scoren in de zoekmachines!

Bekijk meer van onze cases en behaalde resultaten. 

 

Waarom is SEO-optimalisatie zo belangrijk?

SEO statistieken die je (waarschijnlijk) zullen verbazen

Vind je SEO misschien ingewikkeld, of duur? Of allebei?

 • Een SEO specialist heeft alle kennis & ervaring om samen met jou een effectieve SEO strategie op te zetten.
 • Daarnaast levert de investering in SEO, na verloop van tijd, veel meer op dan hij heeft gekost.

Aan deze statistieken zie je hoe interessant SEO kan zijn;

 • 87% vd aankopen start met een online oriëntatie (Bron; Retaildive)
 • 94% vd zoekers gaat niet verder dan de 1e pagina (Bron; Moz)
 • 33% van het zoekverkeer in zoekmachines klikt op de 1e organische plek (Bron; Advanced web ranking)
 • SEO levert gemiddeld 20 x  bezoekers als PPC (adverteren) (Bron; Jumpshot/Moz)
 • 51% van alle website bezoekers komt van organisch zoeken (SEO), 10 % van betaald zoeken (SEA/ Ads), 5 % voor sociaal en 34 % van alle andere bronnen (Bron; BrightEdge)

Kortom, een goede SEO specialist kan een enorme impact hebben op je vindbaarheid en het succes van je onderneming.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist optimaliseert je website (op gebied van content en techniek) en je verhoogt je autoriteit (d.m.v. linkbuilding) om je website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Daarmee verbetert hij de vindbaarheid van je website op relevante zoekopdrachten en genereert hij meer organische bezoekers naar de website.

Resultaat van een goede SEO specialist; meer bezoekers, meer klanten en meer omzet.

Vraag een vrijblijvende SEO-scan via scherm-delen door een SEO-specialist aan!

Ben je klaar voor een goede vindbaarheid en meer bezoekers naar je website? Want dat is precies wat we voor je gaan doen.

Dit kun je van ons verwachten;

 1. Een maatwerk SEO strategie
 2. Een prettige samenwerking
 3. Een betrokken & ervaren team
 4. IJzersterke resultaten

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij Pingwin werken we o.a. voor

Onze specialisten werken aan de vindbaarheid van grote en kleinere klanten in verschillende branches. Zo behaalden we al meer dan 45 nummer 1 posities in Google voor Bergman Clinics. Maar we werken bijvoorbeeld ook al 6 jaar voor Ruwette, een lokale beddenwinkel met een goedlopende webshop.

Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image
Feature image

Resultaten waar we trots op zijn

Behaalde resultaten, reviews en referenties zeggen veel over de kwaliteit van een SEO Expert. Kijk hieronder maar eens. Maar lees ook de reviews op de Feedback company of op Google Mijn Bedrijf. En als je nog meer wilt weten dan helpen Onze SEO consultants je graag aan een aantal referenties die je zelf kunt bellen. Hieronder een aantal behaalde resultaten doe onze SEO specialisten hebben gerealiseerd voor onze klanten.

 

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
The Body ClinicBotoxNr 1 uit 43.500.000 resultaten8 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
LeasevergelijkerPrivate leaseNr 1 uit 325.000.000 resultaten2 jaar
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar

Reviews over onze SEO specialisten van klanten die al 6 jaar bij ons zijn

Juist omdat we geen honderden klanten hebben kunnen onze SEO specialisten alle tijd en aandacht besteden aan de klanten die voor ons kiezen. Echte betrokkenheid en een nauwe samenwerking die zorgt voor een lange relatie en mooie resultaten.

 

Joost Bijleveld | Fitnesskoerier.nl |
15-09-2020

Hoi Maarten,

We merken zelf ook dat we beter gevonden worden, dus dat gaat top. Ik wil in q4 een keer afspreken om samen te zitten en te kijken welke woorden we toe kunnen gaan voegen.

We hebben net een hele dikke voorraadorder moeten plaatsen (even geen ruimte om het SEO-budget nog verder te verhogen, door het succes van SEO 😉 en in Q4 is dat allemaal achter de rug en gaan we ruimte krijgen naar verwachting.

Maar we zijn zeer tevreden en dit is echt de eerste keer dat iemand waar maakt wat hij zegt op het vlak van SEO 🙂

Joost Bijleveld | Fitnesskoerier.nl |

Rene Djuricek | Meesterslijpers
18-02-2018

SEO is altijd een moeilijk begrip. Er zijn veel zogenaamde SEO consultants, terwijl niemand weet hoe Google echt werkt. Daarbij is er altijd het gevaar van het verkeerd uitvoeren van SEO en daarvoor gestraft worden door Google“

“Maarten (Pingwin) legt op een duidelijke manier uit wat hij precies doet en zijn werkwijze komt overeen met wat de experts op het gebied van SEO vertellen. We werken nu al 5 jaar samen met Pingwin en zijn erg tevreden over de resultaten. Omdat SEO een lange termijn strategie is verwachten we dat dit alleen nog maar beter gaat worden.

Ondertussen hebben wij ons abonnement al 2 keer verhoogd. We kijken dan ook uit naar de resultaten over een jaar.

Michel Ooms Diabetes Centrale
23-09-2020

Wij zijn al meer dan 5 jaar klant bij Pingwin en erg tevreden over de resultaten uit SEO en SEA. Met name SEO heeft altijd een kleine aanloop nodig maar SEO de organische bezoekersaantallen stijgen elk jaar verder.

De afgelopen 12 maanden zijn die zelfs letterlijk verdubbeld. Dat komt omdat we nu op steeds meer grotere zoektermen echt goede top-3 posities hebben. Elke maand hebben we contact en bespreken we de instructies die ze ons geven om zelf ook bij te dragen en te optimaliseren. Zo hebben wij inmiddels ook al veel over SEO geleerd, erg interessant!

Wat doet een SEO Expert eigenlijk?

Een SEO Expert zorgt er voor dat je website hoger in de zoekresultaten komt van zoekmachines zoals Google, Bing en You Tube. Dat doet zij door de content, techniek en de autoriteit van je website te verbeteren. Daar voor maakt hij eerst een analyse, een zogenaamde SEO scan, met behulp van specifieke SEO-tools en software. Zodra hij een goed beeld heeft van de belangrijkste SEO optimalisaties. gaat hij aan de slag. Daarbij optimaliseert hij als eerste datgene wat het snelste het meeste resultaat oplevert. Soms een SEO expert bij zijn werkzaamheden nog aanvullende specialisten in zoals; copywriters, programmeurs of linkbuilders.

Verder analyseert een SEO expert de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van SEO. Aan de hand daarvan ontwikkelt hij SEO strategieën om hogere rankings op relevante zoekwoorden te bereiken en meer bezoekers naar de website te krijgen.

Moet ik een SEO specialist inhuren?

Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Maar samenwerken met een team van ervaren SEO specialisten is wel een hele verstandige keuze. Zoekmachine optimalisatie is een vak op zich. Daar heb je veel ervaring en actuele kennis voor nodig. Ook al hebben wij meer dan 15 jaar ervaring, we leren nog elke dag over nieuwe technieken en strategieën.

Ben je zelf al druk genoeg met de dagelijkse werkzaamheden? Maak gebruik van de kennis en ervaring van een professionele SEO-expert die vaak sneller én efficiënter je vindbaarheid kan verbeteren. Dat scheelt tijd en geld.

Ook de kans op goede resultaten is ook stukken groter met een echte specialist. Omdat we op de hoogte zijn van de nieuwste kennis en ontwikkelingen op gebied van SEO en linkbuilding. Maar ook omdat we gebruik maken van de slimme SEO tools. Met een externe specialist hoef je zelf geen SEO expert te worden. En als je ons wilt helpen kunnen wij je goed begeleiden. Zo leer je zelf ook veel over zoekmachine optimalisatie.

Liever een eenpitter, of toch een SEO bureau inschakelen?

Er zijn 2 stevige argumenten om te kiezen voor een organisatie in plaats van een éénpitter of freelancer als SEO consultant;

1) Een organisatie zorgt voor continuïteit in je SEO campagne

Als een freelancer ziek of op vakantie is ligt jouw SEO campagne hoogstwaarschijnlijk stil. Met een team of SEO bureau kan iemand anders uit het team van SEO specialisten het werk voortzetten.

2) Een organisatie kan zorgen voor een geïntegreerde aanpak met andere online marketing

Als Freelancer kun je nu eenmaal niet in alle facetten van online marketing gespecialiseerd zijn. Een online marketing bureau kan met behulp van verschillende experts zorgen voor de integratie van SEO met Conversie Optimalisatie (CRO), Google Ads, of Online Reputatie Management.

Waarom SEO uitbesteden aan Pingwin?

Je SEO uitbesteden aan Pingwin geeft je rust en de zekerheid dat een ervaren team van SEO specialisten voortdurend met je meekijkt én meewerkt aan jouw vindbaarheid. Dat is niet alleen erg prettig en geruststellend, het kan ook grote gevolgen hebben voor het succes van je onderneming. Ben je nog niet toe bent aan een flinke stroom extra bezoekers naar je website? Neem dan vooral geen contact op 😉  Heb je daar wel trek in, dan zijn dit 10 redenen om te kiezen voor Pingwin.

 

 

 

1

Betrokkenheid

We willen jou en je bedrijf goed leren kennen. Zo kunnen we met onze SEO strategie beter inspelen op jouw situatie en doelen. En, zo wordt ons werk als SEO specialist ook leuker; samen scoren in Google.

2

Duurzame SEO-strategieën

Onze SEO experts weten heel goed hoe duurzame SEO werkt en we gaan altijd voor een lange termijn relatie. Daarom werken we voor veel klanten ook al meer dan 7 of 8 jaar.

3

De laatste inzichten en ontwikkelingen

Ons team van SEO-experts kent de laatste ontwikkelingen en updates op gebied van zoekmachine optimalisatie door en door. Bij ons geen shortcuts, maar bewezen, duurzame SEO strategieën.

4

Inzage in werk en resultaten

We zorgen dat je alles goed kunt volgen in gezamenlijke documenten, dashboards en andere online tools. Al deze zaken bespreken we minimaal een keer per maand  (meestal veel vaker) in begrijpelijke taal.

5

Nauwe samenwerking

We houden van samenwerken omdat dat leuk is maar ook omdat dit de beste resultaten oplevert, we willen jouw organisatie en branche goed leren kennen zodat we echt kunnen meedenken.

6

Flexibele inzet

Jij bepaalt waar je onze specialisten bij wilt inzetten zo leer je zelf ook veel over SEO van onze specialisten en kun je ook steeds meer zelf doen, als je dat wilt natuurlijk

7

Resultaat staat voorop

Bij onze SEO specialisten gaat het niet om een inspanningsverplichting maar om resultaat. Zoals je kunt zien in onze SEO-cases. Soms factureren we zelfs even niet, tot we onze doelen hebben bereikt.

8

Niet de grootste, liever de beste

Wij willen niet de grootste SEO expert zijn, maar wel graag het beste jongetje van de klas. We zijn echte vakidioten en dagen elkaar continu uit voor de meest actuele inzichten en de beste resultaten.

9

No Excuses

We verschuilen ons niet achter veelgehoorde excuses zoals; “Je weet nooit wanneer Google de spelregels weer verandert” of “Misschien gaat de concurrentie ook wel flink inzetten op SEO

10

Realistische verwachtingen

Je hebt niets aan een SEO specialist die je belooft dat je in 3 maanden op nummer 1 in Google staat. Met onze realistische verwachtingen kun jij daar met je bedrijf op inspelen en beter plannen.

SEO of SEA, wat is beter?

De vraag wat beter is, SEO of SEA, is per geval verschillend. En het kan natuurlijk ook beiden! Wij verzorgen zowel SEO als SEA voor diverse klanten zoals Diabetes Centrale, Scholtens Werkplek en Databalance.

Heel kort samengevat; met SEO duurt het langer om substantieel meer bezoekers naar de site te krijgen. Maar SEO is wel duurzaam en uiteindelijk voordeliger. Met SEA sta je binnen 24 uur bovenaan de zoekresultaten maar dat is weer niet duurzaam en uiteindelijk vaak duurder. Een goed op elkaar afgestemde combinatie van SEO én SEA is vaak het beste.

Hier lees je meer over SEO of SEA.

Hoe zorgen onze SEO experts voor meer bezoekers en conversie?

Als SEO specialist voelen wij ons verantwoordelijk voor het complete SEO pakket; Content, Techniek en Autoriteit. Wij voeren de regie, nemen initiatief en bepalen, samen met jou, de ideale SEO strategie die past bij jouw ambities en mogelijkheden.

Onze SEO consultants hebben regelmatig contact over de uit te voeren werkzaamheden en resultaten. En houden deze netjes bij in een gedeeld document en in je eigen SEO dashboard. Wil je meehelpen met SEO optimalisatie? Graag! In dat geval geven we je alle instructies en begeleiding die je nodig hebt. Samen bereiken we de beste resultaten.

Daarnaast begeleiden we jou en eventuele externe partners zoals een webdesignbureau of copywriter voor overtuigende SEO teksten.

Welke stappen volgen onze SEO specialisten?

Een gestructureerde werkwijze zorgt voor een fijne samenwerking en de beste resultaten.
Daarom volgen we samen het volgende stappenplan dat zich elke keer bewijst.

 1. Als eerste maken we een volledige SEO analyse van je site
 2. Die analyse werken we uit in een werkdocument dat we delen en bespreken
 3. Vervolgens bepalen we samen de beste SEO strategie
 4. We verdelen en plannen de SEO werkzaamheden 
 5. We houden voortdurend contact over de voortgang en resultaten
 6. We begeleiden je waar nodig bij jouw werkzaamheden

Altijd een maatwerk pakket voor je Content, Techniek en Autoriteit.
En je bepaalt zelf welke SEO diensten je bij ons afneemt

1) We optimaliseren de content van je website

Content die bezoekers echt boeit is essentieel voor je vindbaarheid in de zoekmachines. Google hecht namelijk veel waarde aan de volgende gebruikerssignalen voor je vindbaarheid;

 • Of bezoekers meteen terugkeren naar de zoekresultaten (Bounce Rate)
 • Hoelang bezoekers op je site blijven (Time on site)
 • Hoeveel pagina’s bezoekers bekijken (Pages per session)

In Google analytics én met onze SEO-tools zien we precies welke content goed of slecht scoort bij bezoekers. Of welke content nog ontbreekt. Verder zorgen we voor de perfecte SEO optimalisatie van je content met behulp van de juiste koppen, URL’s, zoekwoord gebruik, alt-tags, meta informatie, etc.

2) We verbeteren de techniek van je site

Heb je echt voldoende kennis en capaciteit voor het technische deel van je SEO? Weet je echt alles over canonical URL’s en structured data? Geen zorgen wij houden alles voor je in de gaten en zorgen dat het stap voor stap geoptimaliseerd wordt… en blijft. Indien nodig nemen we ook contact op met je website beheerder om hem te begeleiden bij een specifieke technische optimalisatie.

De volgende technische zaken vallen onder onze verantwoordelijkheid als jouw SEO specialist (geen probleem als je het hierna niet meer helemaal volgt 😉  dit is het terrein van onze techniek experts.

Een snelle laadtijd, de werking op mobiel, up to date sitemaps canonical URL’s, redirects, structured data, crawl errors, een duidelijke en goed werkende navigatie, een goede leesbarheid, de structuur van je website, gebruiksvriendelijke URL’s, het SSL Certificaat, de beveiliging tegen hackers en virussen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan …

3) We verhogen je autoriteit (linkbuilding)

De autoriteit van jouw site is een essentiële factor voor je vindbaarheid. Hoe werkt dat dan?

De autoriteit wordt bepaald door het aantal websites dat naar jouw site verwijst door middel van een link. Daarbij is het wel zaak dat deze websites (veelal) relevant zijn, dus over het zelfde onderwerp gaan. En dat ze zelf ook een autoriteit zijn op dat onderwerp. Hoe verhogen we dan jouw autoriteit?

Door te zorgen voor;

 • Veel inkomende link verwijzingen
 • van zo veel mogelijk verschillende websites
 • die zelf ook een autoriteit zijn
 • op hetzelfde dus relevante thema

Als gespecialiseerd linkbuilding bureau hebben we daar veel ervaring in en creëren we een ijzersterk en natuurlijk linkprofiel. Zo ziet Google dat er, door de juiste websites, veel naar jouw site verwezen wordt.

Wil je graag eens vrijblijvend sparren over jouw SEO project?

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor in Amsterdam!

Maarten Vermeulen

Op zoek naar een internationale SEO expert?

Als je klaar bent voor de stap naar het buitenland, kunnen onze buitenlandexperts je ook helpen met internationale SEO. In landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje hebben we voorgaande jaren al verschillende top 3 en nummer 1 posities in Google behaald. In het buitenland komen hele nieuwe, lokale SEO aspecten om de hoek kijken. Als je er klaar voor bent helpen we je graag met alle specifieke kennis en ervaring die lokaal van belang is.

Wat kost SEO bij ons?

De kosten van een SEO campagne kunnen behoorlijk verschillen. Maar meestal komen we daar wel uit. Samen stellen we een krachtig pakket samen dat aansluit op jouw situatie. Daarbij houden we rekening met de volgende zaken;

 • De huidige stand van je website (Is die al goed geoptimaliseerd, of moet er nog veel gebeuren?)
 • Je linkprofiel (Heb je al een goed linkprofiel, of verwijzen er nog weinig websites naar jouw site?)
 • Het aantal zoekwoorden (Hoe meer zoekwoorden je hoog in Google wilt, hoe meer budget er nodig is)
 • Je ambitie (Wil je flink omhoog en kun je investeren? Dan gaan wij je naar de top in Google brengen)
 • De online concurrentie (Deze verschilt per branche en per zoekterm)

Contact en bereikbaarheid

We houden van korte lijntjes en een goede bereikbaarheid. Het liefst hebben we regelmatig contact met je. Zo zorgen we voor een prettige samenwerking met onze webdesigners en houden we goed de vaart er in. Je kunt je eigen SEO consultant in principe 5 dagen per week bereiken.

Wil je nu onze bereikbaarheid testen?
Bel ons kantoor in Amsterdam 020-8950314

Dus als je vragen hebt of ergens niet uitkomt; gewoon bellen of mailen.

Contact en bereikbaarheid

Veel gestelde vragen aan onze SEO specialisten

Voor veel mensen is SEO een enigszins abstract begrip dat ze niet goed begrijpen. Dat maakt het lastig om de juiste SEO specialist of expert te kiezen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet die je helpen bij het vinden van de juiste SEO partner.

Wat is SEO?
 

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands noemen we dat zoekmachine optimalisatie. SEO is het optimaliseren van de techniek en de content van je website en het verhogen van je autoriteit in de zoekmachines. Het doel van SEO is het verbeteren van de ranking op relevante zoekwoorden waardoor je beter gevonden wordt en meer bezoekers naar je website krijgt.

De kosten voor een SEO expert lopen uiteen van € 75,- per uur tot zo’n € 125,- per uur.

Het grootste deel van de kosten van een SEO specialist bestaat uit gewerkte uren voor analyse, optimalisatie en linkbuilding. Daarnaast zijn er vaak ook kosten voor het gebruik van software en tools, copywriting e.d.

Er zijn helaas veel “zogenaamde” SEO specialisten. Die maken lang niet altijd waar wat ze beloven. Voor een goede beoordeling is het goed om een aantal objectieve criteria te hanteren om de kwaliteit van een SEO expert te duiden.

 1. Bewezen resultaten en klinkende SEO cases
 2. Referenties die je zelf kunt bellen
 3. Een duidelijk voorstel op maat voor jouw project
 4. Duidelijke afspraken over werkzaamheden, rapportage en resultaten
 5. Een klik met de SEO specialist, omdat je nauw gaat samenwerken

Er zijn een aantal belangrijke voordelen en argumenten om meteen te beginnen met SEO.

 1. Met SEO wordt je merk en organisatie beter zichtbaar en krijg je meer bekendheid
 2. Met SEO krijg je meer relevante bezoekers naar je website
 3. Met zoekmachine optimalisatie kun je gratis bezoekers naar je site krijgen, met Google Ads moet je betalen
 4. SEO helpt je doelgroep je website vinden
 5. SEO verhoogt je geloofwaardigheid en autoriteit
 6. Met SEO kun je je concurrentie verslaan
 7. Zoekmachine optimalisatie verbetert de gebruikerservaring op je website
 8. Het effect van SEO is goed te meten; rankings, bezoekersaantallen, etc.
 9. SEO is uiteindelijk veel voordeliger is dan SEA/ Adverteren.
 10. SEO is duurzaam, als je stopt met SEA/ adverteren ben je meteen weer terug bij af voor wat betreft je vindbaarheid in de zoekmachines.

Dat kan per geval nogal verschillen. We hebben klanten waarbij we in 1 jaar meer dan 125% bezoekers realiseerden.

Als je nog een kleine stap naar een mooie plek in de top-10 moet maken dan kan het snel gaan. Maar als je bijvoorbeeld verder dan pagina 7 of 8 staat op de belangrijke zoekwoorden dan kan het wat langer duren voordat je veel meer bezoekers naar je website krijgt. Het is dus eigenlijk meer een kwestie van tijd dan de vraag of het gaat lukken.

Uit ervaring in verschillende branches kunnen onze SEO specialisten een behoorlijk goede schatting maken van de mogelijkheden. Daarom geven we in onze voorstellen ook altijd aan welke doelranking we voor je gaan halen. En hoeveel extra organische bezoekers je dan ongeveer naar je site kunt verwachten.

 1. Een goede SEO specialist heeft jarenlange ervaring. Zonder die ervaring ben je met de online concurrentie van tegenwoordig nergens.
 2. Een echte SEO expert heeft verstand van alle facetten van SEO; 1) content en on-page optimalisatie, 2) technische SEO optimalisatie en 3) off page SEO en linkbuilding.
 3. Een bewezen trackrecord met mooie resultaten is een ander belangrijk aspect om een goede SEO aan te herkennen.
 4. Verstand van traditionele marketing, waarmee je aantrekkelijke en overtuigende content en sterke USP’s presenteert.
 5. Een brede kennis van online marketing komt ook van pas omdat SEO samenhangt met andere facetten zoals webdesign, social media, conversie optimalisatie, etc.
 6. Sterke communicatieve skills om SEO en je werkzaamheden goed uit te leggen aan klanten en om te communiceren met collega’s.
 7. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn ook belangrijk voor een SEO specialist. Omdat SEO en online marketing continue in ontwikkeling is moet je voortdurend de laatste ontwikkelingen volgen.
Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media Leadinfo - Certified Partner

Pingwin scoort een 5.0 / 5 op basis van 17 beoordelingen.