SEO-Uitbesteden

Beter vindbaar door professionals voor SEO in te huren

Je SEO uitbesteden bij ons SEO bureau is kiezen voor zekerheid. En voor 15 jaar ervaring, een nauwe samenwerking en transparantie. Als SEO specialist houden wij niet van short cuts of duistere praktijken. Wil je je SEO uitbesteden of alleen je linkbuilding uitbesteden? Wij hebben veel klanten aantoonbaar op de allerhoogste posities in Google gekregen.

SEO uitbesteden zorgt voor de beste resultaten

Bekijk onderstaande cases van klanten. Velen zijn al 5-8 jaar tevreden klant en dienen graag als referentie.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
LeasevergelijkerPrivate leaseNr 1 uit 325.000.000 resultaten2 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Academie Coaching & CounsellingCoach opleidingNr 1 uit 12.300.000 resultaten4 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar
Waarom SEO uitbesteden?

Waarom SEO uitbesteden?

Ondernemers worstelen vaak met deze vraag. Maar SEO uitbesteden heeft veel voordelen. En je kunt nog steeds veel zelf doen.

Zo voeren wij de regie over de SEO. Maar we begeleiden klanten ook uitvoerig bij hun eigen SEO werkzaamheden. Projecten waarbij we op die manier goed samenwerken leveren altijd het beste resultaat op. Daarbij leren klanten op die manier veel zelf over SEO.

Reviews van onze klanten

Klanten die hun SEO bij ons uitbesteden zijn blij met de resultaten. Ze geven ons een gemiddelde waardering van 9,7 op de Feedback Company. Ook op Google My business krijgen we een mooie waardering van 4,8 uit 5 sterren.

Laat het ons weten als je van een van hen een persoonlijke referentie wilt.

Reviews van onze klanten
Sietho Idsinga

"Pingwin heeft voor ons een schitterende nieuwe website gemaakt. Wij zijn er heel erg blij mee en krijgen er goede reacties op. In onze branche is design erg belangrijk, de nieuwe website sluit daar goed op aan."

Sietho Idsinga
Kookhuis
Rene Djuricek

"SEO is altijd een lastig begrip. Veel meningen en beloftes. Maar Pingwin maakt die beloftes al meer dan 3 jaar waar met hogere rankings en elk jaar weer meer bezoekers. We hebben ons SEO-pakket ook al 3 keer verhoogd. Heel erg tevreden!"

Rene Djuricek
Meesterslijpers
Michel Ooms

"Wij zijn al meer dan 3 jaar klant voor de SEO, en meer overigens. Doordat we nauw contact hebben leren we zelf ook steeds meer over zoekmachine optimalisatie. En hoe we daar zelf ook aan kunnen bijdragen. En elk jaar kunnen we weer terugkijken op meer bezoekers en meer omzet."

Michel Ooms
Diabtes Centrale
12 redenen om SEO uit te besteden

12 redenen om SEO uit te besteden

Hierna volgen 12 redenen waarom je vaak veel hoger in Google komt door je SEO uit te besteden.

1) SEO uitbesteden bespaart je veel tijd

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kost tijd. Als ondernemer ben je vaak al druk zat met de dagelijkse gang van zaken. Daardoor krijgt SEO vaak te weinig tijd en aandacht. Terwijl het cruciaal is voor het succes van je onderneming.

2) Alle kennis & expertise in huis

SEO is een gespecialiseerd vak en verandert continu. Door SEO uit te besteden heb je al deze expertise en ervaring van je SEO-partner. Bovendien ben je automatisch op de hoogte van de laatste tips en tricks. En als je eens SEO-advies nodig hebt kun je altijd een expert raadplegen.

3) Uitbesteden leert je veel over SEO

We werken nauw samen met je aan jouw SEO. Daardoor leer je zelf veel over SEO en kun je steeds meer zelf uitvoeren. Als je dat tenminste wilt. Daarbij begeleiden wij je met de juiste instructies en controleren en corrigeren wij de uitgevoerde werkzaamheden indien nodig.

4) Beter en sneller resultaat

Door SEO bij ons uit te besteden bereik je sneller, betere resultaten. Dat komt doordat je met ons 15 jaar ervaring en expertise op gebied van SEO kunt inzetten. Dit kun je zelf nu eenmaal niet zo eenvoudig in huis halen.

5) Geen kans op fouten of een Google penalty

Google heeft veel SEO richtlijnen waar je je maar beter aan kunt houden. Als je zonder kennis je eigen SEO gaat doen kun je soms meer kwaad dan goed doen. Deze fouten in je website of bij je linkbuilding kunnen je vindbaarheid erg schaden. Met alle negatieve gevolgen.

6) Gebruik onze geavanceerde SEO-tools

Via ons kun je direct of indirect gebruik maken van de geavanceerde en vaak dure SEO-tools en software die wij gebruiken. Met deze tools kun je slimme analyses maken van het linkprofiel, de content op je site en tal van technische aspecten van de site. Of een online concurrentie analyses maken.

7) Wij kennen alle slimme tips en tricks

Onze SEO experts kennen alle laatste ontwikkelingen op gebied van SEO. En we kennen alle slimme SEO-tips & tricks die jouw ranking verhogen. Zo hebben we al veel websites in concurrerende branches op de allerhoogste posities gekregen, en gehouden.

8) SEO uitbesteden zorgt voor continuïteit

Wij hebben specialisten op alle deelgebieden van SEO in huis; linkbuilders, technische SEO-specialisten, zoekwoord-experts, etc. Daardoor kunnen we snel antwoord bieden op (soms) gecompliceerde vraagstukken. Ook als er intern bij jullie even weinig tijd is voor SEO.

5) Geen kans op fouten of een Google penalty
9) Uitbesteden is efficiënter

9) Uitbesteden is efficiënter

Een SEO-expert met veel ervaring en expertise kan sneller en efficiënter werken. En voor betere resultaten zorgen dan een interne (online) marketing medewerker. Als je bedenkt dat uren van je eigen personeel ook geld kosten is het duidelijk dat een externe specialist een betere keuze is.

10) SEO integreren in andere online marketing

SEO hangt nauw samen met andere vormen van online marketing. Zoals Conversie Optimalisatie, Google Ads, Webdesign, etc. Als Full Service Online Marketing bureau zorgen we voor een geïntegreerde aanpak voor een nog beter resultaat.

11) Externe SEO-partij is flexibel in te zetten

Als je SEO uitbesteed kun je die eenvoudig opschalen (als het succesvol is) of stoppen (als het geen succes is). Als je intern iemand hebt aangesteld of aangenomen om de SEO te doen, kom je daar niet zomaar van af.

12) Eenvoudiger uitbreiden naar het buitenland

Met ons kun je ook heel goed uitbreiden naar het buitenland. Daarvoor is echter nog meer specialistische kennis noodzakelijk. Daarnaast moet je samenwerken met lokale linkbuilders. Zelf zet je dat niet zo maar even op.

Wat kost SEO uitbesteden bij ons?

Alle SEO die je bij ons uitbesteed is maatwerk en van een aantal factoren afhankelijk. Maar voor de meeste situaties en budgetten hebben wij een sterk en passend SEO pakket.

Doordat we al meer dan 8 jaar een eigen team van 20 SEO specialisten op Bali, Indonesië hebben kunnen we ook veel bereiken voor een gegeven budget.

Zilver

vanaf
€595,-
p/m

Ideaal voor lokale SEO, branches met weinig online concurrentie of een beperkt aantal zoekwoorden.

 • Zoekwoordonderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Maandelijks overleg
 • 2 uur on site SEO p.m.
 • 6 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 995,-

Goud

vanaf
€895,-
p/m

Meest gekozen pakket, geschikt voor de meeste bedrijven die online flink willen groeien.

 • Zoekwoordonderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Basis online dashboard
 • Twee wekelijks overleg
 • 4 uur on site SEO p.m.
 • 12 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 1250,-

Platinum

vanaf
€2500,-
p/m

SEO pakket voor competitieve branches, veel zoekwoorden én internationale SEO.

 • Zoekwoord onderzoek
 • Website analyse
 • 24/7 inzage werkzaamheden
 • Uitgebreid online dashboard
 • Doorlopend contact
 • Doorlopend on site SEO
 • >20 uur linkbuilding p.m.
Eenmalige opstart € 2500,-

Veelgestelde vragen (FAQ's) SEO uitbesteden

Waarom SEO uitbesteden
 

SEO uitbesteden biedt veel voordelen, dit zijn de belangrijkste;

Je hoeft zelf geen SEO specialist te worden
Je kunt meteen beginnen met ervaren SEO specialisten
Je kunt nog steeds zelf veel doen, onder supervisie van experts
Je bereikt sneller je doelen m.b.t. je vindbaarheid
Je kunt gebruik maken van de beste SEO tools

De kosten van SEO uitbesteden hangen af van verschillende factoren. Heel kort gezegd, voor € 750-1.000,- per maand moet je in een branche met een gemiddelde online concurrentie een heel mooi resultaat kunnen boeken in 12 maanden. Zelfs als je ver buiten de top 10 staat zetten wij je daarmee op meerdere zoekwoorden op de eerste pagina.

Het genuanceerde antwoord luidt als volgt;

 • De online concurrentie in de branche; Poker is “ietsje” pittiger dan schoonheidsspecialist Haarlem.
 • Je ambitie; Als je voldoende extra bezoekers en omzet realiseert met een aantal top-10 posities is dat natuurlijk prima. Maar als je de branche wilt domineren en op alle belangrijke zoekwoorden in de top-3 wilt staan dan vraagt dat een andere inspanning en budget
 • Je uitgangspositie; Als je van pagina 20 naar de eerste pagina moet komen , of in de top3 dan kost dat uiteraard meer dan wanneer je op de rand van de top10 staat en je graag in de top5 wilt komen.
 • Het land waar je goed gevonden wilt worden; Duitsland is bijvoorbeeld 2 tot 3 keer zo duur als Nederland, omdat het ook een veel groter and is, waardoor je die investering ook weer in veelvoud terug verdient.
 • Het aantal zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. 10 woorden zijn niet 10 keer zo duur als één woord. Maar veel woorden kosten uiteraard wel meer dan slechts 2 of 4 zoekwoorden.

Het eenvoudige antwoord op die vraag is; Als je een goed SEO bureau hebt dan verdien je de investering in SEO, na verloop van tijd, altijd en in veelvoud, terug.

Het genuanceerde antwoord luidt;

 • 87% van de aankopen start met een online search
 • 91% van de mensen komen niet verder dan de 1e pagina in Google
 • Dus als je op relevante zoekwoorden goed in de top10 staat moet je in principe voldoende bezoekers krijgen, en dus voldoende klanten/omzet kunnen realiseren,…. MITS….
 • Je propositie goed is, want als het internet bol staat van negatieve reviews over jouw bedrijf of je 30% duurder bent dan de rest … Kun je nog zoveel bezoekers krijgen maar ga je de investering niet terug verdienen.
 1. Zoek je de beste plek om je SEO uit te besteden? Zoek dan online naar een bureau dat zelf goed vindbaar is… als zij zichzelf goed vindbaar kunnen maken kunnen ze jou ook vast goed helpen.
 2. Een 2e aspect is; hebben ze goede cases met bewezen SEO-resultaten
 3. Verder is het altijd goed om te vragen naar referenties die je kunt bellen, dan hoor je namelijk echt de nuances van de samenwerking
 4. Tot slot geldt altijd; hebben ze voldoende tijd en aandacht voor je in de aanloop naar een samenwerking en heb je een klik met de mensen!

Wil jij Je SEO uitbesteden aan professionals?

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor in Amsterdam!

Webdesigner Tonny Vermeulen
Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media

Pingwin scoort een 4,8 / 5 op basis van 19 beoordelingen.