SEO-Uitbesteden

Beter vindbaar door professionals voor SEO in te huren

SEO uitbesteden kan op verschillende manieren. Of Full service, dus alles door een specialist laten doen. Of alleen dat uitbesteden waar je zelf vastloopt. In beide gevallen haal je in één keer alle SEO expertise én ervaring in huis, die je zelf mist.  Daarbij staat persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij ons voorop. Zo leren we jouw bedrijf en branche goed kennen en behalen we de beste resultaten. En zo komt het dat veel klanten al meer dan 7 jaar bij ons zijn.

Hoe werkt SEO en wat wil je graag uitbesteden?

SEO staat voor Search Engine Optimisation en in het Nederlands hebben we het dan over zoekmachine optimalisatie. Door middel van SEO kom je hoger in de (organische) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. En daardoor krijg je meer (gratis) bezoekers naar je site. Sommige SEO werkzaamheden zijn wat ingewikkelder, zoals linkbuilding en technische SEO. Dat wil je liever uitbesteden aan een echte SEO specialist. Maar veel kun je ook prima zelf doen, en daar helpen we je graag bij. Bekijk hieronder onze handleidingen en How-to’s om zelf aan de slag te gaan.

Hoe werkt SEO zo’n samenwerking met jullie?

Heel eenvoudig. We kijken wat je zelf kunt en wilt doen. En daar stemmen wij onze werkzaamheden op af. Daarbij helpen en begeleiden we je op alle gebieden waar dat nodig is. Zo leer je zelf ook nog eens veel over SEO en gaan we samen zorgen voor meer bezoekers en meer klanten. SEO uitbesteden bij Pingwin betekent dat we alle belangrijke aspecten van SEO in de gaten houden; de content, techniek en de autoriteit van je website. En per onderwerp bekijken wat er beter kan en of je onze hulp daarbij nodig hebt.

Winnen met Pingwin

Wij besteden liever alle tijd en aandacht aan wat minder klanten, dan een klein beetje aan heel veel klanten. Door die aandacht en betrokkenheid, leren we elkaar goed kennen. Zo kunnen wij goed inspelen op jouw beperkingen op gebied van SEO. Maar kunnen we ook gebruik maken van jullie kennis van jullie branche.

Wat onze klanten over ons zeggen

Susanne Kuitenbrouwer | Speechen.nl
25-09-2019

De SEO uitbesteden bij Pingwin was spannend maar achteraf gezien een hele goede stap voor ons. We probeerden al langer zelf beter vindbaar te worden. Maar het uitbesteden aan een expert levert zo veel meer op. Nu staan we op de meest belangrijke zoekwoorden op 1 in Google, of in ieder geval in de top-3.  SEO uitbesteden is bij Pingwin overigens ook meer samenwerken. Want we doen nog steeds veel zelf maar dat wordt goed begeleid en gecontroleerd.

Hans Scholtens | Scholtenswerkplek.nl

Ik ben nog steeds erg blij dat ik mijn SEO heb sinds 4 jaar uitbesteed bij Pingwin. Door de Corona pandemie steeg de vraag naar ons soort producten enorm en omdat ik nu goed vindbaar ben, kan ik daar enorm van profiteren. Naast SEO besteed ik mijn Google Ads ook bij Pingwin uit. Zodat ze SEO en SEA goed op elkaar kunnen afstemmen. Beide kanalen zijn veel beter gaan draaien sinds de overstap naar Pingwin.

Bart Jansens | Odorme.nl
03-05-2022

Ik was op zoek naar een partij waar ik mijn SEO kon laten doen. En ben eigenlijk op aanraden van Scholtens werkplek bij Pingen terechtgekomen. Ik voer zelf de meeste aanpassingen door in mijn website die zij aangeven. We hebben regelmatig overleg over de voortgang en dan controleren ze ook wat ik zelf heb geoptimaliseerd. Daarnaast doen wij dingen als linkbuilding waar ik geen verstand van heb. We zijn pas een half jaar bezig maar k sta op op een paar belangrijke zoekwoorden op 1 in Google.

Wat kost SEO uitbesteden?

Wat SEO uitbesteden bij ons kost is afhankelijk van wat je van ons vraagt. Full service heeft een ander prijskaartje dan zelfredzaamheid. Maar zoals je aan onze doe-het-zelf-SEO-artikelen kunt zien, we helpen we je graag bij alles wat je liever zelf doet. En dan kijken we echt wel mee of alles goed gaat. Daarbij kijken we liever naar wat SEO oplevert in plaats van wat het kost.

Wat levert SEO uitbesteden op?

In de meeste gevallen kun je prima uitrekenen wat het uitbesteden van je SEO oplevert. Het enige wat je hoeft te doen is het meten van de organische bezoekers en je conversie ratio. Vervolgens gebruik je het volgende rekenvoorbeeld;

Stel, je hebt een webshop voor fitnessartikelen. Je conversie ratio is 2%. En een klant besteed gemiddeld voor € 150,- waarvan € 35,- nettowinst is. Stel, je besteed je SEO uit voor €1.500,- per maand. Wij zorgen, na een aantal maanden, voor 3.000 extra organische bezoekers per maand.

Dan is de rekensom; 3.000 extra bezoekers * 2% conversie = 60 nieuwe klanten per maand * € 35,- netto winst per klant = € 2.100,- extra winst per maand. 

Op een investering van € 1.500,- per maand is dat (2.100 -\- 1.500 = ) € 600,- extra netto winst /€ 1.500,- (investering in SEO ) * 100% = een Return On Investment (ROI) van 40%!

Ga daar maar eens voor naar de beurs 😉

SEO uithanden geven voor de betere resultaten

Bekijk onderstaande cases van klanten. Velen zijn al 5-8 jaar tevreden klant en dienen graag als referentie.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
LeasevergelijkerPrivate leaseNr 1 uit 325.000.000 resultaten2 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Academie Coaching & CounsellingCoach opleidingNr 1 uit 12.300.000 resultaten4 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar

Reviews van onze klanten

Klanten die hun SEO bij ons uitbesteden zijn blij met de resultaten. Ze geven ons een gemiddelde waardering van 9,7 op de Feedback Company. Ook op Google My business krijgen we een mooie waardering van 4,8 uit 5 sterren.

Laat het ons weten als je van een van hen een persoonlijke referentie wilt.

Reviews van onze klanten

12 redenen om SEO uit te besteden

Hierna volgen 12 redenen waarom je vaak veel hoger in Google komt door je SEO uit te besteden.

1) SEO uitbesteden bespaart je veel tijd

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kost tijd. Als ondernemer ben je vaak al druk zat met de dagelijkse gang van zaken. Daardoor krijgt SEO vaak te weinig tijd en aandacht. Terwijl het cruciaal is voor het succes van je onderneming.

2) Alle kennis & expertise in huis

SEO is een gespecialiseerd vak en verandert continu. Door SEO uit te besteden heb je al deze expertise en ervaring van je SEO-partner. Bovendien ben je automatisch op de hoogte van de laatste tips en tricks. En als je eens SEO-advies nodig hebt kun je altijd een expert raadplegen.

3) Uitbesteden leert je veel over SEO

We werken nauw samen met je aan jouw SEO. Daardoor leer je zelf veel over SEO en kun je steeds meer zelf uitvoeren. Als je dat tenminste wilt. Daarbij begeleiden wij je met de juiste instructies en controleren en corrigeren wij de uitgevoerde werkzaamheden indien nodig.

4) Beter en sneller resultaat

Door SEO bij ons uit te besteden bereik je sneller, betere resultaten. Dat komt doordat je met ons 15 jaar ervaring en expertise op gebied van SEO kunt inzetten. Dit kun je zelf nu eenmaal niet zo eenvoudig in huis halen.

5) Geen kans op fouten of een Google penalty

Google heeft veel SEO richtlijnen waar je je maar beter aan kunt houden. Als je zonder kennis je eigen SEO gaat doen kun je soms meer kwaad dan goed doen. Deze fouten in je website of bij je linkbuilding kunnen je vindbaarheid erg schaden. Met alle negatieve gevolgen.

6) Gebruik onze geavanceerde SEO-tools

Via ons kun je direct of indirect gebruik maken van de geavanceerde en vaak dure SEO-tools en software die wij gebruiken. Met deze tools kun je slimme analyses maken van het linkprofiel, de content op je site en tal van technische aspecten van de site. Of een online concurrentie analyses maken.

7) Wij kennen alle slimme tips en tricks

Onze SEO experts kennen alle laatste ontwikkelingen op gebied van SEO. En we kennen alle slimme SEO-tips & tricks die jouw ranking verhogen. Zo hebben we al veel websites in concurrerende branches op de allerhoogste posities gekregen, en gehouden.

8) SEO uitbesteden zorgt voor continuïteit

Wij hebben specialisten op alle deelgebieden van SEO in huis; linkbuilders, technische SEO-specialisten, zoekwoord-experts, etc. Daardoor kunnen we snel antwoord bieden op (soms) gecompliceerde vraagstukken. Ook als er intern bij jullie even weinig tijd is voor SEO.

9) Uitbesteden is efficiënter

Een SEO-expert met veel ervaring en expertise kan sneller en efficiënter werken. En voor betere resultaten zorgen dan een interne (online) marketing medewerker. Als je bedenkt dat uren van je eigen personeel ook geld kosten is het duidelijk dat een externe specialist een betere keuze is.

10) SEO integreren in andere online marketing

SEO hangt nauw samen met andere vormen van online marketing. Zoals Conversie Optimalisatie, Google Ads, Webdesign, etc. Als Full Service online marketing bureau zorgen we voor een geïntegreerde aanpak voor een nog beter resultaat.

11) Externe SEO-partij is flexibel in te zetten

Als je SEO uitbesteed kun je die eenvoudig opschalen (als het succesvol is) of stoppen (als het geen succes is). Als je intern iemand hebt aangesteld of aangenomen om de SEO te doen, kom je daar niet zomaar van af.

12) Eenvoudiger uitbreiden naar het buitenland

Met ons kun je ook heel goed uitbreiden naar het buitenland. Daarvoor is echter nog meer specialistische kennis noodzakelijk. Daarnaast moet je samenwerken met lokale linkbuilders. Zelf zet je dat niet zo maar even op.

Veelgestelde vragen (FAQ's) SEO uitbesteden

Wat hoef je niet uit te besteden aan SEO?
 

Veel SEO hoef je helemaal niet uit te besteden. En daar helpen we je graag bij. Kijk maar bovenaan deze pagina of in onze kennisbank. Voorbeelden van wat je prima zelf kunt;

  • SEO teksten schrijven
  • Zoekwoorden onderzoek
  • Google Mijn Bedrijf optimaliseren

Wij kijken eerst naar wat je zelf kunt, dus welke onderdelen van SEO je juist niet hoeft uit te besteden. Vervolgens doen wij de rest helpen we je bij je eigen SEO inspanningen.

Daarbij besteden we liever wat meer tijd aan wat minder klanten, dan maar een heel klein beetje aan heel veel klanten.

  1. Zoek je de beste plek om je SEO uit te besteden? Zoek dan online naar een bureau dat zelf goed vindbaar is… als zij zichzelf goed vindbaar kunnen maken kunnen ze jou ook vast goed helpen.
  2. Een 2e aspect is; hebben ze goede cases met bewezen SEO-resultaten
  3. Verder is het altijd goed om te vragen naar referenties die je kunt bellen, dan hoor je namelijk echt de nuances van de samenwerking
  4. Tot slot geldt altijd; hebben ze voldoende tijd en aandacht voor je in de aanloop naar een samenwerking en heb je een klik met de mensen!

Wil jij Je SEO uitbesteden aan professionals?

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor in Amsterdam!

Webdesigner Tonny Vermeulen
Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media Leadinfo - Certified Partner

Pingwin scoort een 5.0 / 5 op basis van 17 beoordelingen.