SEO bureau Pingwin voor meer organische bezoekers uit de zoekmachines

Bij ons sta jij op de 1e plaats, letterlijk en figuurlijk

Een SEO bureau kan je bedrijf flink laten groeien. Wist je dat 89% van de mensen eerst in Google zoekt voordat ze een aankoop doen? En dat  zo’n 95% daarvan klikt op een link op die eerste pagina? Dan is het wel handig dat jouw website daar tussen staat. Pingwin heeft 15 jaar ervaring als SEO-consultant. Samen werken we aan een optimale SEO strategie gebaseerd op 3 onderdelen 1) je content 2) de techniek van je site en je autoriteit op het internet.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "VideoObject", "name": "Werkwijze SEO en online marketing", "description": "Hoe gaan we jouw website naar de top van de zoekmachines brengen? In deze video vertellen we alles over onze werkwijze in een samenwerking op gebied van SEO en online marketing en wat mag je van ons verwachten.", "thumbnailUrl": "https://i.ytimg.com/vi/HHzdLOFXSaU/default.jpg", "uploadDate": "2022-05-04T06:04:51Z", "duration": "PT3M22S", "embedUrl": "https://www.youtube.com/embed/HHzdLOFXSaU", "interactionCount": "1" }

SEO bedrijf met bewezen resultaten én referenties

Bekijk hieronder een paar mooie cases. In ons SEO portfolio staan nog veel meer cases met mooie resultaten.

KlantZoekwoordPlek in Google.nlKlant
The Body ClinicBotoxNr 1 uit 43.500.000 resultaten8 jaar
LeasevergelijkerPrivate leaseNr 1 uit 325.000.000 resultaten2 jaar
Diabetes CentraleGlucose meterNr 1 uit 30.500.000 resultaten6 jaar
Academie Coaching & CounsellingCoach opleidingNr 1 uit 12.300.000 resultaten4 jaar
FinaforteDGA hypotheekNr 1 uit 72.800 resultaten2 jaar
Fitness KoeriersFitnessartikelenNr 1 uit 588.000 resultaten6 jaar
Meesterslijpersgietijzeren panNr 1 uit 271.000 resultaten7 jaar
Sterker dan ooitPersonal trainer leidenNr 1 uit 1.650.000 resultaten3 jaar
OMC AmstellandFloater laserNr 1 in NL, DE & UK5 jaar
Klanten zijn vaak jaren bij ons bureau

Klanten zijn vaak jaren bij ons bureau

Veel klanten van ons SEO bureau zijn al meer dan 5  jaar bij ons. Daar zijn we trots op. Dat komt waarschijnlijk voor een groot deel door de mooie resultaten die we samen realiseren. We houden van een open en eerlijke communicatie, hard werken en samen zoeken naar de snelste weg omhoog in in Google en andere zoekmachines zoals Bing en YouTube.

Omdat we als SEO bureau zo’n lange ervaring hebben weten we goed wat werkt en wat niet. En ook wat werkt op de lange termijn. Dus geen short cuts of duistere praktijken, maar duurzame degelijk SEO. Daardoor staan ook veel van die klanten die al jaren bij ons zijn nog steeds bovenaan in Google.

Bekijk de SEO cases

Vraag nu een Gratis SEO analyse via schermdelen aan!

Dat is de beste beslissing die je kunt nemen.

 • 89% van de aankopen start met een zoekmachine
 • 94% komt niet verder dan de 1e pagina…

Wij analyseren gratis hoe je ervoor staat én geven je gratis SEO advies waar je zelf mee aan de slag kunt.

Daarbij checken we de 3 pijlers van een goede SEO strategie:

 • Content
 • Techniek
 • Autoriteit

Met deze tips kun je zelf je vindbaarheid verbeteren.

Free SEO Check

Naam(Vereist)
Alleen aanvragen met een zakelijk e-mailadres worden behandeld.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom SEO bureau Pingwin?

Pingwin is een SEO-bureau dat net even anders werkt dan veel andere SEO-bedrijven.

No Cure No Pay SEO, als enige bureau in Nederland
 

We garanderen de doel-rankings die we van te voren met elkaar afspreken. Niet gehaald geld terug. Zo loop je geen risico t.a.v. je investering in SEO. Je bent verzekerd van resultaat. Voor zover wij weten is er geen enkel SEO agency die dat doet.

Wij houden van samenwerken. Zo leren wij jou en je bedrijf goed kennen. Zo bereiken we de beste resultaten en een prettige samenwerking. No Nonsense, betrokkenheid en hard werken, daar staan we voor.

Als echte vakidioten zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Geen shortcuts maar bewezen, duurzame SEO-strategieën. Zo zetten zetten we u op 1, letterlijk en figuurlijk.

We werken met een gedeeld project-document, dashboards en online tools waar je alles kunt volgen. Werkzaamheden, rankings en andere KPI’s en resultaten bespreken we meerdere keren per maand met je.

 

Wat gaan we als betrokken SEO bureau voor je doen?

Je SEO uitbesteden bij Pingwin betekent dat we de 3 pijlers van SEO gaan optimaliseren. Dus de content op je website, de techniek en je autoriteit in Google. Als je alleen een linkbuilding bureau zoekt dan is dat ook prima. Maar toch zullen we analyseren of de andere onderdelen op orde zijn om er zeker van te zijn dat de rankings en bezoekersaantallen omhoog gaan.

Al onze zoekmachine optimalisatie is maatwerk en afgestemd op jouw site, linkprofiel, je wensen en mogelijkheden. Naast de uitvoering van de werkzaamheden coördineren we de zoekmachine optimalisatie van jouw website. Alles in nauw overleg met jou én eventueel je technische partij.

Daarnaast geven we je continue SEO-tips en begeleiden we je bij de SEO-werkzaamheden die je zelf kunt en wilt uitvoeren. Meerdere keren per maand hebben we contact over de voortgang. Meer lezen over SEO?

Reviews waar we trots op zijn!

We zijn trots op de mooie reviews die SEO klanten ons geven. De gemiddelde waardering van onze SEO klanten op The Feedback Company is een 9,7 uit 36 geverifieerde reviews. En op Google My Business hebben wij een 4,8 uit 5 uit > 20 beoordelingen. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Bekijk de resultaten die we als SEO bedrijf hebben behaald in onze cases. En lees de reviews op de Feedback company of op Google Mijn Bedrijf.

Wil je liever een van die SEO klanten als referentie spreken? Laat het ons weten en wij brengen je met hen in contact.

Reviews waar we trots op zijn!
Rene Djuricek

“SEO is altijd een moeilijk begrip. Er zijn veel zogenaamde experts terwijl niemand weet hoe Google echt werkt. Maarten van SEO-bureau Pingwin legt duidelijk uit wat hij precies doet en zijn werkwijze komt overeen met wat de experts op het gebied van SEO vertellen. We werken nu al 4 jaar samen met Pingwin en zijn erg tevreden over de resultaten. Omdat SEO een langetermijnstrategie is verwachten we dat dit alleen nog maar beter zal worden. Wij hebben ons abonnement al twee keer verhoogd. We kijken dan ook uit naar de resultaten over een jaar.”

Rene Djuricek
Meesterslijpers

Wat kost zoekmachine optimalisatie bij ons?

Alle zoekmachine optimalisatie die we doen is maatwerk en wat dat kost is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Welke diensten je bijvoorbeeld bij ons afneemt. Wil je graag zelf de content blijven produceren en ons alleen voor technische SEO en linkbuilding inhuren? Dat kan.
 • Hoe sterk de online concurrentie is in jouw branche. Dat kan behoorlijk verschillen, zo zij de SEO budgetten in de verzekeringsbranche flink hoger dan die in de wereld van coaching.
 • De hoeveelheid zoekwoorden waar je beter vindbaar op wilt worden, als je er maar een paar kiest, dan valt het meestal wel mee.
 • Je ambitie, hoe meer je kunt investeren in je vindbaarheid hoe meer uren wij daar aan kunnen besteden.

Geïntegreerde aanpak

SEO staat natuurlijk niet los van andere online marketing strategieën. Even een paar voorbeelden. Een prettig webdesign zorgt er voor dat mensen langer op je website blijven. Dat is een belangrijk gebruikerssignaal dat Google laat zien dat jouw website bevalt als zoekresultaat. Maar ook wanneer er meer bezoekers converteren op je website is dat een goed signaal naar de zoekmachines en helpt dat je vindbaarheid.

Kortom een integratie met andere online marketing zoals; Google Ads (SEA), Conversie Optimalisatie (CRO), Webdesign, Social Media management is erg belangrijk. Als online marketing bureau kunnen we je helpen met een goede afstemming tussen de verschillende onderdelen van je van internet marketing. En of je die andere diensten nu wel of niet bij ons afneemt, wij zorgen voor een geïntegreerde aanpak van onze SEO diensten met deze andere online marketing strategieën.

Zo wordt alles goed op elkaar afgestemd voor een optimaal resultaat.

Geïntegreerde aanpak
Rob Klugkist

"Een goede vindbaarheid en SEO is cruciaal in onze branche. Niet alleen lokaal maar landelijk zijn we in de loop der jaren flink gestegen. Ook de communicatie met onze site beheerder gaat prima."

Rob Klugkist
Clavis Piano's
Persoonlijk contact en goede bereikbaarheid van ons agency

Persoonlijk contact en goede bereikbaarheid van ons agency

Een goede bereikbaarheid en persoonlijk contact met jouw eigen SEO-expert is belangrijk. Bij ons heb je altijd een eigen SEO-consultant die 5 dagen per week bereikbaar is. Testen? Bel nu 020 895 0314.

Wij voeren de regie over je SEO, uiteraard in samenspraak met jou en je technische partij. Daarnaast zullen we je continu voorzien van SEO-tips en werken we samen aan je vindbaarheid. Minimaal 2 wekelijks hebben we contact over de voortgang.

Wat zit er in het SEO-pakket?

Bij ons SEO bureau hanteren we één SEO-pakket dat meegroeit met je ambities. In elk pakket zit altijd website optimalisatie én linkbuilding. En vanaf Pakket Goud geven wij een garantie op de te behalen rankings. Wij zijn het enige SEO bedrijf in Nederland die dat doet overigens! Elke maand bepalen we in overleg wat op dat moment het meeste effect zal hebben. Heb je specifieke wensen; zoals alleen linkbuilding bijvoorbeeld, dan kan dat natuurlijk ook.

Werkzaamheden vóór start zoekmachine optimalisatie
 

Voordat we voor je aan de slag gaan maken we de volgende analyse:

SEO scan

Met een SEO-scan krijgen we een eerste beeld van de huidige situatie van zowel de website als het linkprofiel. Daarmee kunnen we een goede inschatting maken van wat er voor nodig is om bepaalde SEO-resultaten en rankings in Google te realiseren.

Ranking checken

Vervolgens analyseren we de huidige rankings op belangrijke zoekwoorden. Op basis van de SEO-scan en de huidige rankings kunnen we een beeld schetsen van de mogelijkheden en te behalen doelen, inclusief garantie

Zodra we starten met de SEO-campagne voeren we de volgende werkzaamheden uit:

Technische analyse

Vervolgens maken maken we een uitgebreide technische analyse van de website. Daarbij letten we op zaken als; structuur/ architectuur van de site, laadtijden, responsiveness, sitemap, etc.

Content analyse website

Tot slot maken we een analyse van het linkprofiel. Daarbij kijken we niet alleen naar de kracht van het linkprofiel maar ook naar de verhoudingen in soort en en maten links, de anchortekst-verdeling, etc. Kortom, naar het natuurlijke karakter van het linkprofiel.

Linkprofiel analyse

Goede, relevante content die ook echt gelezen en gewaardeerd wordt door de lezer is heel belangrijk voor een hoge ranking. Daarom kijken we naar de hoeveelheid content, de indeling, en de mate van waardering door de bezoeker van de site.

De volgende werkzaamheden voeren we continue uit voor jouw SEO-campagne:

Website Optimalisatie

Wij voeren, in overleg, de regie over jouw SEO. In een gezamenlijk project document houden wij alle SEO-issues en aanbevelingen bij. Daarbij hebben we regelmatig contact over de voortgang. Zo werken we nauw samen aan het optimaliseren van de website. In overleg bepalen we wat je liever zelf doet (zoals content creatie bijvoorbeeld). Of wat je ons laat doen (zoals het oplossen van technische issues).

Linkbuilding

Linkbuilding is een vast én belangrijk onderdeel in alle SEO-optimalisatie. Hier heeft u geen enkel omkijken naar. Wij voeren de regie over het linkprofiel en zorgen voor een sterke groei van linkkracht. Maar ook voor een optimaal natuurlijk linkbeeld dat de meeste waardering krijgt van Google.

SEO-rapportage

Wij rapporteren op diverse momenten en manieren. Zo hebben we regelmatig persoonlijk contact over de voortgang van de werkzaamheden middels het project-document. Daarbij delen we regelmatig over de ontwikkelingen in de rankings. En periodiek maken we een volledige rapportage over de ontwikkelingen in de rankings, bezoekersaantallen, t.o.v. de concurrentie, etc.

 

Het belang van een goed SEO bureau

Het belang van een goed SEO bureau

 1. 89% begint een aankoop met een zoekmachine. (Bron; Fleishman-Hillard)
 2. 94% gaat naar sites op de 1e pagina (Bron; MOZ)
 3. 33% klikt op de 1e organische positie (Bron; MOZ)
 4. 64% via organic (SEO), slechts 6% via advertenties (Conductor)
 5. SEO genereren 8,5 x meer klikken/ bezoekers dan Ads (Moz)

Veelgestelde vragen SEO Bureau

Pingwin is een uniek SEO Bedrijf. Wij willen niet de grootste zijn, maar wel graag de beste. We zijn echte vakidioten en dagen elkaar continu uit voor de meest actuele inzichten en de beste resultaten. Zo zetten we jou op 1, letterlijk én figuurlijk. Bekijk de cases en de resultaten van ons bureau. Veel klanten zijn al jaren bij ons en hebben we op heel wat zoekwoorden op de allerhoogste posities in google gezet. Wil je ook hoger in Google komen met je website, neem dat contact met ons agency op.

Wat is een SEO bureau?
 

Een SEO bureau helpt je met verbeteren van je organische vindbaarheid in Google. Dit doen ze door een combinatie van website optimalisatie en off site SEO, waaronder linkbuilding. Hierdoor gaat je website hoger ranken op relevante zoektermen en krijg je meer bezoekers en leads op je website.

Wat een SEO bedrijf kost is o.a. afhankelijk van jouw ambitie, je uitgangssituatie, de online concurrentie in jouw branche en de gekozen zoekwoorden. Bij ons bureau kun je met SEO starten vanaf € 250,- maar grote klanten in zeer concurrerende branches betalen vaak duizenden euro’s om hoger in Google te komen.

Een SEO bureau werkt aan de optimalisatie van je website en het linkprofiel. Dat doen ze o.a. met content creatie en optimalisatie. Maar ook technische SEO-factoren, zoals; laadtijden, URL’s en de koppen zijn belangrijk. Tot slot zijn offsite werkzaamheden als het optimaliseren van Google My Business en het linkprofiel belangrijke aandachtspunten voor elk SEO bureau.

Wat een SEO bedrijf oplevert is afhankelijk van verschillende factoren;

 • De kwaliteiten van het SEO bureau
 • Het budget waarmee ze kunnen werken
 • De uitgangspositie bij aanvang
  • Toelichting; met veel zoekwoorden in de top 10 ga je het effect van SEO echt merken. Maar als je eerst van pagina 20 naar de 1e pagina in google moet komen is de aanloop naar echt resultaat dus langer.
 • De propositie van de klant
  • Toelichting; Ook al sta je heel hoog in Google, als je te duur bent of veel negatieve reviews hebt dan kan het effect van SEO wel eens tegenvallen.

Je moet een SEO bureau altijd even de tijd geven om te laten zien dat wat ze doen ook leidt tot een stijging in de rankings. De algemeen heersende mening over de termijn waarop het effect van SEO zichtbaar moet worden is 3-6 maanden. SEO heeft, anders dan SEA, altijd een kleine aanlooptijd nodig. De wijzigingen in de site en het linkprofiel meten worden opgepikt door Google, worden verwerkt in het algoritme en tot uiting komen in de rankings.

De belangrijkste verschillen tussen SEO en SEA zijn;

 • SEO is organisch en SEA is betaald verkeer
 • SEO is duurzaam en SEA niet
 • SEO duurt langer en SEA is sneller
 • SEO converteert doorgaans beter dan SEA
 • SEO is uiteindelijk goedkoper dan SEA

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We vertellen je graag wat wij als SEO-bureau & webdesigners uit Amsterdam voor jou kunnen realiseren, én garanderen.

Maarten Vermeulen
Pingwin
Amsterdam Amsterdam Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
Utrecht Utrecht Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Contact Snel contact 020 895 0314
info@pingwin.nl

KVK: 63130912
BTW: NL855105665B01
Social Media Leadinfo - Certified Partner

Pingwin scoort een 5.0 / 5 op basis van 17 beoordelingen.