< p>

skip to Main Content
020 895 0314 info@pingwin.nl

Linkbuilding uitbesteden aan gespecialiseerd bureau?

Linkbuilding uitbesteden aan een specialist kan zeer interessant zijn. Maar om linkbuilding op de juiste manier en bij de juiste expert uit te besteden is het goed om eerst wat meer te weten over linkbuilding.

Hieronder behandelen we de volgende onderwerpen;

 • Linkbuilding uitbesteden aan een specialist?
 • Wat is linkbuilding?
 • Waarom is linkbuilding zo belangrijk?
 • Waarom Pingwin als Linkbuilding bureau?
 • Wat doet een linkbuilder
 • Backlinks kopen?
 • Wat kost linkbuilding
 • Linkbuilding pakketten
 • De beste linkbuilding strategie
 • Linkbuilding tips

Linkbuilding uitbesteden aan een specialist?

Linkbuilding uitbesteden aan een professioneel linkbuilding bureau helpt je hoger ranken. Linkbuilding is een zeer gespecialiseerde en arbeidsintensieve bezigheid. Een gespecialiseerd bureau als Pingwin kan veel sneller en efficiënter uw SEO-doelen realiseren.

Als u zelf die kennis en ervaring moet opdoen kost linkbuilding u veel meer en is het de vraag of de campagne het gewenste effect heeft. Wij hebben 15 jaar ervaring met alle vormen van linkbuilding en diverse cases met mooie resultaten. Voor verschillende klanten werken wij al 8 jaar en hebben we in concurrerende markten de allerhoogste posities behaald.

Zie hier bijvoorbeeld de rankings die we voor Visus ooglaseren hebben gerealiseerd.

Veel SEO werkzaamheden kun je relatief goed zelf uitvoeren. Maar het ontwikkelen van een optimaal natuurlijk en sterk linkprofiel is een vak apart.

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding probeer je andere websites, middels een link, te laten verwijzen naar een bepaalde (jouw eigen) website. Het doel is om meer waardering en autoriteit te creëren bij zoekmachines zoals Google en daarmee een hogere organische ranking op diverse zoektermen te realiseren.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Uw linkprofiel is de meest bepalende factor voor uw ranking in Google. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd naar 1 miljoen zoekresultaten (Bron; Backlinko). Zie ook de afbeelding op deze pagina. 

Waarom Pingwin als linkbuilding bureau?

Ons linkbuilding bureau heeft de ervaring en infrastructuur die nodig is om een duurzame en sterke groei in het linkprofiel te realiseren.

Wij houden niet van short-cuts of schimmige praktijken, zelfs niet op het randje. Anders zouden we ook niet al meer dan 8 jaar werken voor diverse klanten. Wij ontwikkelen niet alleen ijzersterke maar ook optimaal natuurlijke linkprofielen. 

Die krijgen namelijk de meeste waardering van Google 

Wat doet een linkbuilder?

Onze linkbuilders analyseren continu het linkprofiel van je website en zorgen voor  de precies die soorten links die het snelste en het meeste bijdragen aan;

 1. een sterke groei in kracht van het linkprofiel en 
 2. een optimaal natuurlijk linkprofiel.

Google geeft de meeste waardering aan linkprofielen die niet alleen veel sterke links hebben maar ook optimaal natuurlijk zijn. En dat betekent dat de profielen een natuurlijke verhouding hebben in allerlei soorten en maten links; 

 • Startpagina links
 • Blog links
 • Social Media links
 • sterke links, maar ook minder sterke links en vermeldingen zonder link
 • Etc.
 • De juiste anchor tekst verdeling
 • Een overgroot deel met links uit Nederland en enkele uit het buitenland
 • De juiste verhouding follow en no follow links
 • Etc.

Backlinks kopen?

Backlinks kopen is iets wat je alleen wilt overlaten aan een linkbuilding bureau met een ruime ervaring en een behoorlijke staat van dienst. Als je backlinks koopt wil je in ieder geval zeker weten dat het de juiste links zijn die worden aangeschaft, dat de op de juiste manier geplaatst worden en op die manier maximaal bijdragen aan de waardering van je linkprofiel.

Linkbuilding is zo’n specialistisch werk dat zomaar backlinks kopen geen goed idee is. Een linkbuilding specialist als Pingwin kan je prima helpen met de krachtigste en 100% duurzame manier van links kopen.

Om die reden regisseren wij de linkprofielen van onze klanten. Uiteraard in samenspraak met hen. Op die manier zorgen we niet alleen voor heel veel ijzersterke links. Maar ook voor de juiste verhoudingen in soorten en maten links. En wordt het linkprofiel optimaal natuurlijk en organisch. En alleen een dergelijk linkprofiel krijgt de meeste waardering van Google. En maakt absolute topposities in Google mogelijk.

Wat kost linkbuilding?

De kosten van linkbuilding zijn o.a. afhankelijk van de volgende factoren;

 • Het land waar u hoger wilt ranken
 • De concurrentie in de branche
 • De gekozen zoektermen
 • De uitgangspositie en de gewenste ontwikkeling in de rankings 

U kunt bij ons al starten vanaf € 250,- per maand.
Vanaf € 895,- per maand geven wij een garantie op de te behalen rankings, als enige in Nederland!

Linkbuilding pakketten

Onze linkbuilding campagnes zijn altijd maatwerk. Maar om toch een beeld te schetsen van de mogelijkheden hebben we de volgende 4 pakketten samengesteld.

De beste linkbuilding strategie

Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te doen. De beste linkbuilding strategie is te zorgen voor de juiste verhoudingen in soorten links. Dus niet allen een heel sterk maar ook een optimaal natuurlijk linkprofiel. Daarbij kun je aan het volgende denken.

IJzersterke links, maar ook links zonder heel veel kracht

Google gaat er terecht van uit dat als u een belangrijk zoekresultaat bent, dat andere belangrijke sites (met veel autoriteit) op uw vakgebied naar u linken. Maar ook minder belangrijke of sterke websites. 

Nationaal en internationale links

Voor een natuurlijk linkprofiel is het logisch dat de meeste links uit het land komen waar je als bedrijf actief bent. Een relatief klein deel van de links komt uit het buitenland.

Deeplinks maar ook links naar de homepage

De meeste links die je als website verwerft zullen naar de homepage verwijzen. En een klein deel naar dieperliggende pagina’s, ook die verhouding is belangrijk voor Google.

Do-follows en no-follow links

Do-folow links geven SEO-kracht door aan je website. Maar een bepaald percentage No-folow links hoort ook bij een natuurlijk linkprofiel. Ook al is het verleidelijk om veel Do-follow links te realiseren is het voor een natuurlijk linkprofiel belangrijk om die verhouding goed in de gaten te houden. En bijvoorbeeld ook te zorgen voor mentionings (vermeldingen) zonder link.

De juiste verdeling anchorteksten

Afhankelijk van de branche en het soort website zullen de meeste links branded zijn. Maar daarnaast is het goed om veel relevante zoektermen in de anchorteksten terug te laten komen.

Linkbuilding tips

Hieronder volgen enkele linkbuilding tips waarmee je zelf aan de slag kunt om je linkprofiel te versterken.

Welke linkbuilding tactieken zijn er zoal?

 

 1. Outreach

Benader gerelateerde websites en vraag om een link naar jouw content, product,  informatie, whitepaper of wat dan ook omdat het interessant kan zijn voor hun doelgroep.

 1. Gastbloggen

De meeste websites vinde nhet interessant om een kant en klaar artikel aangeleverd te krijgen dat past binnen hun content en van waarde kan zijn voor hun doelgroep. In ruil daarvoor geven ze meestal graag en Do-folow backlink terug.

 1. Gebroken linkbuilding

Dat werkt zo;

 1. Vind een gebroken link op een site
 2. Zoek uit wie er nog meer naar toe linken
 3. Creëer vergelijkbare en minstens zulke goede content 
 4. Vraag iedereen die naar de ontbrekende content linkt of ze naar jouw content willen linken
 1. Vermeldingen van je bedrijf zonder link

Als je bedrijf op internet vermeld wordt maar er wordt niet naar je gelinkt kun je de beheerder van die website vragen dat wel te doen. 

 1. Verloren links herstellen

Als je links van bepaalde websites ontving maar die zijn verdwenen is het eenvoudig om de beheerde te vragen die weer te herstellen.

 1. Links vragen aan sites die linken naar “inferieure content”

Dit kan een interessante strategie zijn als er veel websites naar een bepaald artikel linken dat je eenvoudig kunt overtreffen door er een veel beter artikel voor in de plaats te creëren op jouw eigen website.

Zorg dat jouw artikel overduidelijk beter en interessanter is. En benader de websites die naar het eerste artikel linken.

Meer dan alleen linkbuilding

Uw linkprofiel wordt door veel factoren beïnvloed. En al met al die factoren kunnen wij u helpen; social mediamanagement, content management, Online reputatie management, en Conversie Optimalisatie.

Heeft u vragen, bel Maarten Vermeulen; 0651294314, of mail

Back To Top