Skip to content

SEO advies

SEO advies om zelf mee te scoren in Google!

Goed SEO advies is goud waard. Daar gaan we je in dit artikel dus mee helpen!

Goede SEO tips en adviezen zorgen namelijk dat je goed vindbaar wordt in de zoekmachines, zoals Google, Bing of Youtube. Als SEO specialist met 15 jaar ervaring, helpen we je met raad en daad een flink stuk op weg. Je hebt namelijk echt niet meteen een online marketing bureau nodig voor je SEO.  Je kunt namelijk ook heel veel zelf doen om beter vindbaar te worden.

In dit artikel vertellen we je;

 • SEO adviezen waar je zelf mee kunt scoren in Google
 • Hoe wij je als SEO-consultant hoger in Google kunnen helpen

Check deze belangrijke SEO adviezen; 3 pijlers van SEO

Om een hoge ranking in Google te krijgen adviseren we je om je te richten op alle 3 de pijlers van SEO. 1) De content, 2) De techniek en 3) Je autoriteit in Google.

1a) Relevante content die gewaardeerd wordt

Voor Google en bezoekers is het belangrijk dat je veel relevante en boeiende content op je site hebt. Ga nu niet meteen zonder plan SEO teksten schrijven om het content produceren, want dat leidt nergens toe.

De content op je site moet namelijk echt waardevol en interessant zijn voor je bezoekers. Alleen op die manier laten ze namelijk de juiste gebruikers signalen achter. Signalen zoals hoeveel pagina’s ze per sessie op je site bekijken, en hoe lang ze op je site blijven.

Google leidt daar namelijk uit af of jouw website een zoekresultaat is dat in de smaak valt bij bezoekers. Als dat zo is krijg je vanzelf een hogere plek in de zoekresultaten.

1b) Praktisch content-adviezen;

Bedenk welke onderwerpen en subthema’s je bezoekers waarschijnlijk interessant vinden. En ga daar op aparte pagina’s informatieve en waardevolle content over produceren.
Daarnaast kun je ook veelgestelde vragen van je doelgroep beantwoorden, Google ziet dan dat je antwoord biedt op vragen die mensen in Google intikken.

2a) Een vlekkeloze techniek van je website

Als je website technisch goed werkt is dat voor bezoekers ook prettig. En dat is weer een belangrijke factor die Google beoordeelt voor je plek in de zoekresultaten.

2b) Praktische techniek-adviezen;

Zorg dat je site goed werkt op mobiel; duidelijke en werkbare navigatie, niet te kleine letters, etc.
Zorg dat de laadtijden ook op mobiel voldoende zijn.
Regel een SSL certificaat zodat mensen weten dat ze op jouw site en veilige zoekervaring hebben
Zorg voor unieke en aansprekende meta titel en omschrijving
Waak ervoor dat alle interne en externe links werken

3a) Een stevige autoriteit in Google

Je autoriteit is een hele belangrijke factor die je ranking in Google bepaald. Als je veel verwijzingen d.m.v. links van andere websites naar jouw site krijgt is dat voor Google een teken dat je een belangrijk zoekresultaat bent.

Daarbij is het belangrijk dat vooral relevante en gerelateerde websites naar je verwijzen. En websites die zelf ook een autoriteit zijn naar je linken.

3b) Praktische linkbuilding-adviezen voor meer autoriteit

probeer links te verkrijgen van relevante websites in jouw vakgebied die zelf ook een autoriteit zijn. Goede voorbeelden zijn; brancheorganisaties, vakmedia, collega’s die niet een directe concurrent van je zijn.
Schrijf gastblogs op relevante websites met autoriteit.
Zelf SEO doen of extern om raad of hulp vragen?

Met de bovenstaande adviezen kun je zelf al heel veel doen om beter vindbaar te worden. Maar misschien wil je zeker weten dat je alles goed doet. Of heb je meer hulp of ondersteuning nodig. Dan is het verstandig om een ervaren SEO bureau of linkbuilding specialist om advies of hulp te vragen.

Heb je hulp bij zoekmachine marketing nodig? Dan heb je 3 opties;

 1. Zelf je weg vinden in het oerwoud van adviezen en tips
 2. Alles uit handen geven aan een SEO-bureau
 3. Een mix van beide

Wij adviseren het laatste te doen. De projecten waarbij we nauw samenwerken aan de SEO zijn ook vaak de projecten met de beste resultaten.

Wij voeren de regie en begeleiden jou met de meest recente adviezen en SEO tips. En we helpen je met alles waar je zelf niet uitkomt, of wat te technisch of ingewikkeld is om zelf te doen. Je kunt ons altijd om raad vragen en regelmatig hebben we een consult gesprek om te kijken hoe het gaat.

SEO advies voor het MKB

Met goed SEO advies helpen we veel ondernemers in het MKB hoger in Google te komen. Maar we stoppen niet bij het het geven van adviezen. We controleren en begeleiden namelijk ook jouw eigen SEO werkzaamheden aan de site. Zo leer je ook nog eens heel veel over SEO!

Daarnaast helpen we je pro actief met werkzaamheden die ze zelf niet goed kunt uitvoeren, zoals linkbuilding bijvoorbeeld. Met raad en daad helpen we je met jouw SEO.

Zo doe je als ZZP’er of MKB ondernemer zelf wat je kunt. Door onze SEO adviezen toe te passen leer je veel van zoekmachine marketing en wordt je steeds zelfstandiger. En als je ergens niet uitkomt kun je altijd onze hulp of advies vragen.

Waarom is begeleiding bij SEO zo belangrijk?

Het internet staat bol van de adviezen op gebied van SEO en online marketing. Maar als je goed oplet kom je al snel verouderde adviezen en tegengestelde SEO-strategieën tegen. Hoe weet je nou wat je echt moet doen en waar je moet beginnen?

Goed SEO advies is voor veel MKB ondernemers en ZZP’ers heel belangrijk. En dat is niet zo gek als je de 2 volgende statistieken bekijkt;

 • 87% vd aankopen start met een online oriëntatie (Bron; Retaildive)
 • 94% vd zoekers gaat niet verder dan de 1e pagina (Bron; Moz)

Veel gestelde vragen m.b.t. SEO

De meestgestelde vragen over SEO die wij horen zijn de volgende;

 • Hoe hoog sta ik überhaupt in Google?
 • Hoe kom ik hoger in Google?
 • Wat zijn voor mijn de beste zoekwoorden
 • Hoe kom ik aan goede links
 • Is content wel King?
 • Waarom staat concurrent X met zo’n website boven mij?
 • Kortom; SEO en
 • Waar moet ik beginnen!?

Wij kunnen al deze vragen voor je beantwoorden en je helpen hier op de juiste manier invulling aan te geven. Deels zelf en verder met onze hulp.

Begrijpelijke tips en adviezen, daar gaat het om!

Gaat het jou ook duizelen als je blogs met SEO adviezen leest? Geen zorgen we leggen alles uit zodat je het prima kunt begrijpen. SEO is namelijk niet heel ingewikkeld als je maar weet wat je moet doen, en hoe.

Diensten die we als website adviesbureau bieden

1) SEO analyse

Als SEO advies bureau maken we eerst een grondige SEO scan. We analyseren we de website van A tot Z en vertellen we je waar de grootste winstpunten zitten. Vervolgens werken we in een compleet SEO adviesrapport de volgende zaken duidelijk uit;

 • Advies op gebied van de content
 • Aanwijzingen over de techniek
 • Tips voor gedegen linkbuilding
 • Raad v.w.b. social media

2) SEO implementatie

Nadat we de adviezen hebben besproken gaan we kijken wat je zelf kunt doen en waar je onze hulp bij nodige hebt. Vervolgens heb je de volgende opties;

alles helemaal zelf doen, zonder hulp of begeleiding of
kijken waar je ons bij wilt inschakelen

3) SEO onderhoud

Ook voor een continue support op de achtergrond kun je ons inzetten. Daarbij kun je denken aan de volgende werkzaamheden en support;

 • Monitoring mogelijk nieuwe SEO issues
 • Doorlopend advies
 • Altijd controle van eigen werkzaamheden
 • Mogelijkheid voor vragen

4) SEO Training, Cursus of Workshop?

Meestal leren we je de laatste tips en SEO strategieën door met je samen te werken. Maar als je wilt kunnen we je ook een cursus op maat geven. Of in company sessies doen waarbij we in de vorm van een workshop met jullie website aan de slag gaan.

Een echte samenwerking op gebied van SEO biedt 2 grote voordelen;

 • Je profiteert van een enorme leercurve door alle begeleiding, adviezen én toepassing in de eigen praktijk
 • Je wordt daardoor steeds zelfstandiger en kunt steeds meer zelf je eigen SEO doen
  SEO support op maat

Algemene SEO adviezen en raadgeving is leuk maar daar staat het internet vol mee. Waar je echt wat aan hebt zijn de laatste SEO tips die van toepassing zijn op jouw website en jouw situatie. Alles wat we doen is maatwerk en toegespitst op jouw project. Zo kun je direct aan de slag om jouw website beter vindbaar te maken.

Vraag een gratis SEO consult gesprek aan

Wil je weten hoe jouw site er voor staat? Of wat je het beste kunt doen om hoger in Google te komen? Vraag dan een gratis consult gesprek aan dan adviseren we je daar vrijblijvend in. Wil je daarna toch hulp van een echte SEO specialist dan helpen we je graag met een samenwerking op maat.

Lees meer over dit onderwerp
Back To Top