Skip to content

Wat is content?

Wat betekent content, een aantal voorbeelden

Content is Engels en betekent letterlijk inhoud, wat de lading best aardig dekt. Maar het zegt nog niet zo veel. Het is een term die veel in (online ) marketing wordt gebruikt. Meestal wordt er met content gedoeld op de inhoud van webpagina’s; dus; teksten, afbeeldingen, video’s, etc. Maar strikt genomen kan de inhoud van aan Abri in een bushokje ook vallen onder content. Kortom content kan van alles zijn.

Alles wat waarde toevoegt aan het leven van de lezer. Het kan waarde toevoegen door ze slimmer te maken, aan het lachen te maken, hun werk beter te laten doen, hun kind te haasten om de video te delen, een bijdrage te leveren aan een goed doel.

Soorten content voor websites

1) Blog posts

Eén van de meest bedoelde vormen van content zijn blog posts. Blogs zijn bedoeld om je publiek te informeren, te onderwijzen, te vermaken en te inspireren door middel van tekst. Wanneer iets zoekt in Google, zijn de berichten die opduiken meestal blog posts.

2) Podcast

Podcasts worden steeds populairder als contentvorm en worden ook vaak beluisterd als alternatief voor de radio. Podcasts gaan meestal over speciale onderwerpen en hebben soms gasten die iets over dat onderwerp te vertellen hebben.

3) Video

Of het nou gaat over video’s op sociale media of YouTube, het maken en consumeren van videos blijft maar groeien in populariteit. Ook video’s worden gebruikt voor diverse doeleinden zoals entertainen, informeren, etc. Een video kijken heeft in veel gevallen de voorkeur boven het lezen van een stuk tekst. Dat is een van de redenen dat SEO experts video’s graag inzetten voor zoekmachine optimalisatie (SEO) 

4) Afbeeldingen

In je blogberichten of op sociale media werken afbeeldingen vaak heel goed. Beter dan een droge lap tekst. Dat kunnen infographics, animaties, enz. zijn.

Voor dit soort content creatie heb je meestal een grafisch ontwerper nodig maar tegenwoordig zijn er steeds meer handige online tools zoals Canva om zelf eenvoudig afbeeldingen vorm te geven.

5) Whitepapers en E-books

Whitepapers en E-books zijn een interessante vorm van content omdat je er een mooie email list mee kunt opbouwen van geïnteresseerden uit je doelgroep.

Het kost wel wat tijd om een degelijke whitepaper of e-book te maken maar daar staat dan ook wel iets tegenover. Met de e-mail list kun je namelijk weer marketing automation gaan doen om producten of diensten te verkopen aan warme leads.

Content marketing uitgelegd

Content marketing is een populaire (online) marketingstrategie om een publiek aan te trekken, aan je te binden en te behouden door het maken en delen van interessante artikelen, video’s, podcasts, en andere media.  Content marketing zorgt voor een goede vindbaarheid, een beeld van deskundigheid, het bevordert de naamsbekendheid en het houdt je bedrijf top of mind als het tijd is om te verkopen.

Wat betekent content is King?

Content is King is een bekende uitspraak, met name onder SEO specialisten. Het geeft aan dat de content het allerbelangrijkste onderdeel is van je website. En dat geldt zowel voor je vindbaarheid als voor de conversie van je bezoekers.

Zonder goede content die echt boeit wordt je niet goed vindbaar en zul je bezoekers nooit interesseren, laat staan overtuigen.

Wat doet een content manager?

Een content marketeer of content manager is verantwoordelijk voor het plannen, maken en delen van waardevolle content om prospects aan te trekken en deze om te zetten in klanten en uiteindelijk klanten in terugkerende kopers.

Wat is een content kalender?

Een content kalender is een overzicht of planning van alle content die je in de toekomst wilt gaan publiceren, op je website maar ook op social media en evt. andere offline media kanalen.

In deze contentkalender kun je het volgende bijhouden;

  • Wat je gaat plaatsen, blog, video, social media post,
  • Wie het gaat produceren 
  • Op welke dag, welk tijdstip én in welke volgorde je het publiceert 
  • Op welke kanalen je de content gaat publiceren 
  • Hoe je het bericht evt. betaald gaat promoten.

Wat is User generated content?

User Generated Content (UGC) is letterlijk wat het  is; door gebruikers gegenereerde content. Gepubliceerde informatie die een onbetaalde bijdrager aan een website heeft verstrekt. Dit kan een foto zijn, een video, een blog- of forumbericht, een reactie op een poll of een commentaar dat via een social media website wordt gegeven.

Hulp nodig met content management?

Content is King en is essentieel voor je vindbaarheid én conversies. Content zorgt dus voor meer bezoekers en meer klanten. Als je wilt kunnen wij je hierbij helpen, want ervaren professionals zoals wij zien veel meer issues en kansen voor verbetering.

Bel voor een vrijblijvend gesprek met Maarten Vermeulen op; 020 895 0314
Of stuur een mail naar; info@pingwin.nl

Zelf aan de slag met het produceren van content? Bekijk dan deze praktische kennisbank artikelen

Lees meer over dit onderwerp
Back To Top