Skip to content

Bing zoekmachine

Wat is Bing?

Bing is een door Microsoft gecreëerde en beheerde zoekmachine. Hij vervangt het  het vroegere Live Search, Windows Live Search en MSN Search. Microsoft CEO Steve Ballmer onthulde de zoekmachine in mei 2009. Bing was volledig operationeel in juni 2009.

Bing houdt rekening met meer dan 1.000 signalen om websites te ranken op de resultaten pagina’s van zoekmachines (SERP). De zoekmachine wordt vaak vergeleken met Google.

Is Bing beter dan Google?

Optimaliseren voor beide zoekmachines is vergelijkbaar. Microsoft Bing is meer gericht op on-page optimalisatie en integreert sociale signalen, terwijl Google meer gericht is op E.A.T. en links. Microsoft Bing is zeker verbeterd in het afgelopen jaar en is meer concurrerend met Google, vooral in zijn unieke functies. Het gebruik van Bing is echter vele malen lager dan dat van Google.

Google vs Bing

Beide zoekmachines hebben hun voor- en nadelen. Bing biedt een betere video zoekfunctie dan Google, en Google biedt een betere shopping functie dan Bing. Uiteindelijk zal Google meer zoek-specifieke resultaten tonen, terwijl Bing meer onderwerp-gerelateerde zoekresultaten zal tonen. 

Hoe dan ook, beide zoekmachines bieden een overvloed aan informatie die je nergens anders kunt vinden. Google bestaat gewoon al langer en blijft zijn site verder ontwikkelen en aanpassen aan het steeds veranderende internet.

Gebruik Van Google vs Bing

Volgens Statista was Bing in februari 2021 goed voor 6,7% van de wereldwijde zoekmarkt, terwijl Google 86,6% voor zijn rekening nam. Dat is behoorlijk groot. Die 6,7% van de gebruikers van de zoekmachines zijn goed voor miljoenen die Microsoft Bing elke dag gebruiken. Het is vooral belangrijk om te optimaliseren voor Bing als je je richt op een Amerikaans publiek.

Lees meer over dit onderwerp
Back To Top