Skip to content

Wat is een Responsive website?

Als je een responsive website wilt laten maken, dan zorgt de webdesigner er voor dat je website reageert en zijn formaat en indeling aanpast aan de hand van het apparaat waar de site op bekeken wordt. Of dat nou een grote desktop is, een I-pad of een smartphone.

Responsive Webdesign is uitgegroeid tot een van de belangrijkste trends in 2013. Dit komt deels door de groei van het gebruik van smartphones en andere mobiele apparaten. Meer mensen maken gebruik van apparaten met kleinere schermen om websites te bekijken.

Als je website niet responsive is dan is de kans groot dat de bezoeker horizontaal moet scrollen, dat delen niet weergegeven worden of de hele site niet geladen wordt. Daarbij kunnen niet-responsive websites langzaam laden op smartphones als de graphics te zwaar zijn.

Het doel van responsive design is één site te maken, maar dan met verschillende elementen die verschillend reageren als ze op apparaten met verschillende afmetingen bekeken worden. Simpel gezegd; met een responsive design past de website zich automatisch aan, aan het apparaat waar de bezoeker op kijkt.

Waarom wil je als ondernemer een responsive website?

Heel simpel:

  • Mobiel gebruik van internet en dus ook van uw website groeit enorm
  • Mobiele bezoekers die op een niet responsive website komen zijn meteen weer verdwenen
  • En Google geeft niet-responsive websites een lage waardering en zet ze laag in de zoekresultaten.

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om online te zijn. Uit een recente studie bleek dat 45 % van de Europese volwassenen een smartphone hebben, en 31 % een tablet. En deze cijfers zijn fors aan het stijgen.

Wil je weten op dit op jouw bedrijfswebsite van toepassing is? In Google Analytics kun je zelf bekijken hoeveel mensen je website (proberen te) bezoeken met een smartphone of een tablet.

Daarbij, en niet geheel onbelangrijk; Google stelt dat responsieve webdesign de verstandigste keuze is. Enerzijds zijn ze gemakkelijker te crawlen en te indexeren door Google, anderzijds leveren ze een betere gebruikerservaring op, iets wat Google ook erg belangrijk vindt. Bovendien hoef je met een responsive website maar een keer dezelfde SEO inspanning te leveren.

Gelukkig zijn er heel eenvoudige oplossingen voor een responsive website. Het overgrote deel van de nieuwe WordPress templates dat uitgebracht wordt, is responsive. Kijk bijvoorbeeld maar eens op ThemeForest naar de schitterende mogelijkheden voor jouw responsive website.

Lees meer over dit onderwerp
Back To Top