Skip to content

Alles over het SSL certificaat

Omdat SLL niet automatisch onder de service van een internet- of hostingbureau valt, hebben veel webshop eigenaren geen idee wat een SLL-certificaat nu precies is. We zien daarom vaak dat webshopeigenaren geen SLL geregeld hebben. Toch is SSL niet onbelangrijk.

Wat is SSL?

SSL is de afkorting van Secure Sockets Layer. Het eerste woord zegt eigenlijk al genoeg: veilig. SSL is dan ook een protocol om informatie-uitwisseling tussen de server waarop je webshop of website draait en de computer van de bezoeker te beveiligen. Dit is nodig en zelfs verplicht bij transacties die persoonlijke gegevens bevatten. Denk aan betalingen via creditcard en het inloggen met een wachtwoord. Via een SSL-verbinding worden deze gegevens versleuteld voordat het verstuurd wordt naar de andere partij.

Wat is een SSL certificaat?

Voor het realiseren van een SSL-verbinding heb je een SSL-certificaat nodig. Dat is in feite een gegevensbestand dat een cryptografische sleutel digitaal kan koppelen aan de gegevens van jouw bedrijf. Wanneer de sleutel op een webserver is geïnstalleerd, activeert deze het hangslot-protocol (ook zichtbaar in de browserbalk). Op dat moment komt een gegarandeerde beveiligde verbinding tot stand. Een vertrouwd idee voor de bezoekers van jouw webshop of website!

Hoe regel je een SSL certificaat?

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die SSL-certificaten verkopen, maar eigenlijk kun je het beste contact opnemen met je hostingpartij. Simpelweg omdat zij jouw webshop hosten en de technische kennis daarover in huis hebben.

Pingwin biedt nu ook een SSL certificaat aan, in 2 varianten:

  • Een standaard versie voor € 35 per jaar:
    Hiermee voldoe je aan de minimale eisen, deze is binnen 24 uur voor je geregeld.
  • Een uitgebreide versie voor € 139 per jaar:
    Herkenbaar aan de groene browserbalk (duidelijk voor de bezoeker), hierbij wordt een volledige validatieprocedure doorlopen, deze is binnen 2 weken voor je geregeld

Interesse of meer informatie over ons SSL certificaat?

Neem contact op met Maarten Vermeulen via: maarten@pingwin.nl of bel 020 895 0314.

Lees meer over dit onderwerp
Back To Top