skip to Main Content
020 895 0314 info@pingwin.nl

Naast het verhuizen van uw domeinnaam en website naar Pingwin is het vaak de bedoeling dat uw e-mail meeverhuisd wordt, en het liefst met dezelfde mappenstructuur als in uw huidige e-mailaccount. De beste oplossing hiervoor is zowel het oude e-mailaccount als de nieuwe in IMAP aan te maken in uw e-mailprogramma. Dit maakt dat het verhuizen van al uw mail en de vertrouwde mappenstructuur een kwestie is van een paar stappen:

Verhuizen van uw IMAP e-mail account

    • Wij maken voor u hetzelfde e-mailadres aan als de huidige bij uw oude provider en sturen u de inloggegevens hiervan toe.
    • Voeg het nieuwe e-mail account dat u van ons heeft ontvangen toe aan uw e-mail programma. Zorg ervoor dat dit ook een IMAP-verbinding is!
    • Sleep vervolgens alle mappen en eventueel losse e-mails van het oude naar het nieuwe account.
    • Nu worden alle mappen en e-mails verhuisd. Afhankelijk van hoeveel mail er gekopieerd moet worden kan dit even duren, maar na een tijdje is alles overgezet op uw nieuwe e-mail account en staat het op de servers van Pingwin. U kunt dan zonder zorgen het oude e-mail account opzeggen.

Verhuizen van uw POP3 e-mail account

Wij raden u aan gebruik te maken van IMAP. Dit heeft vele voordelen ten opzichte van POP3 zo leest u uw email rechtstreeks vanaf de server en kunt u deze binnenhalen op verschillende apparaten. Staat uw email ingesteld als een POP3 account en wilt u dat zo houden? Dan kunt u uw huidige POP3 e-mail account net zo makkelijk overzetten naar een IMAP e-mail account door de stappen hierboven te volgen (sla stap 2 over).

Back To Top