skip to Main Content
Over het project

Sportcentrum VU wilde een nieuwe website laten maken omdat de vorige totaal verouderd was. Dus zochten ze ons webdesign bureau op voor een inventarisatie van de mogelijkheden.

Sportcentrum Vu is het sportcentrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Er sporten veel VU-studenten en VU-medewerkers. Maar wat veel mensen niet weten is dat iedereen kan lid worden. Het sportcentrum biedt een enorme range aan activiteiten en faciliteiten. En er moest een maatwerk API koppeling gemaakt worden met het verkoopsysteem van de verschillende abonnementen.

Bekijk live website
Wat hebben we gedaan

Design Logo & Huisstijl
Webdesign
Logo ontwerp
Custom API koppeling

Platform

Wordpress (custom template)

Van oud naar nieuw

De oude website van het Sportcentrum was niet bepaald van deze tijd. Zo was hij bijvoorbeeld niet geschikt voor mobiele schermen zoals telefoons en tablets. Website bouwers noemen dat; niet-responsive.

Gebruiksvriendelijk website

Daarbij was de site niet bepaald prettig in het gebruik. Zowel voor de gebruiker als de beheerders. Webdesigners hebben het dan over de usability van de website.

Vindbaar maken

Tot slot was de oude site is veel opzichten bepaald niet geoptimaliseerd voor een goede vindbaarheid in de organische zoekresultaten in Google.

Profi website + API koppeling

Kortom; de VU wilde een nieuwe, professionele website laten maken in WordPress. Eentje die responsive was, een goede usability had en SEO-geoptimaliseerd voor een goede vindbaarheid in Google.
Het resultaat mag er zijn. Alle content is snel te vinden in de duidelijke structuur met een modern design, in de huisstijl van het Sportcentrum. De medewerkers van het Sportcentrum kunnen de website helemaal zelf bijhouden. De site werkt goed op alle schermen en browsers en is goed vindbaar in Google. Mede door een aanvullend pakket linkbuilding.

Er is zelfs een ingewikkelde koppeling gemaakt met een API waardoor de kaartverkoop, die via een externe organisatie en platform loopt, in de website van het Sportcentrum is geïntegreerd. Dus alle abonnementen kunnen nu via de website worden aangeschaft.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We vertellen u graag wat wij als SEO-Specialist & webdesigners uit Amsterdam voor u kunnen realiseren, én garanderen.

Maarten Vermeulen Online Marketeer
Back To Top