skip to Main Content

Antieke klokken in een moderne webshop

Dat een winkel in antieke klokken geen stoffige bedoening hoeft te zijn, dat bewijzen Lars Gude & Jos Meis met hun zaak in hartje Amsterdam. Een bijzonder leuke opdracht voor een webdesign bureau.

Het pand aan de nieuwe spiegelstraat is ook oud, maar als je binnenkomt ervaar je meteen een frisse, lichte sfeer die je niet verwacht bij een dergelijke winkel. De eigenaren hadden een website die nog wel wat donker en verouderd was maar wilden ook graag een nieuwe website laten maken.

Bekijk live website
Wat hebben we gedaan

Webdesign

Platform

Wordpress (custom design binnen template)

Stap 1: Intake, briefing, go!

In een gesprek legden we uit wat voor extra mogelijkheden een goed doordachte WordPress website zou brengen en ze gingen akkoord. Het zoeken naar voorbeelden die als referentie kunnen dienen ging wat moeizaam. Waarschijnlijk omdat de meeste concullega bedrijven niet zo’n moderne en frisse website hadden als Gude & Meis wilden.

Maar nadat we een paar voorbeelden van buiten de antiek branche hadden gevonden die wel aanspraken, konden we aan de slag met het webdesign.

Stap 2: Klokken vindbaar maken

Jos Meis snapte de potentiële kracht van een goede vindbaarheid, zeker in een branche waarin de meeste concurrenten daar niet actief mee bezig zijn. Dus hebben we de website in basis meteen SEO-geoptimaliseerd laten bouwen door onze webdevelopers. Een goede website structuur, geoptimaliseerde URL’s en koppen en veel ruimte voor tekst/ copy.

In combinatie met een webshop, zonder mogelijkheid om af te rekenen, konden we de hele collectie mooi in kaart brengen en indelen in categorieën en soorten klokken. Tot slot meertaligheid, een nieuwsbrief en een blog om de site compleet te maken.

Stap 3: Aanvullende vindbaarheid

Gude & Meis hadden al de beste en mooiste website in hun branche. Nu gingen ze de volgende stap zetten door (waarschijnlijk) als enige in hun branche te investeren in een aanvullend SEO-pakket. Dat heeft hen, na een initiële aanloopperiode, die je met SEO altijd hebt, heel veel extra bezoekers en klanten gebracht. Vanuit Nederland maar ook internationaal.

Gude & Meis is een mooi voorbeeld van meer doen en het beter doen dan de concurrentie. Met een hele mooie website en daarbovenop een maandelijkse investering in SEO. Die totale investering heeft zich al driedubbel en dwars terug betaald.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We vertellen u graag wat wij als SEO-experts & webdesigners uit Amsterdam voor u kunnen realiseren, én garanderen.

Maarten Vermeulen Online Marketeer
Back To Top