skip to Main Content

Natuurtextiel , houten speelgoed en boeken

De Zaailing is een winkel in Amsterdam Zuid waar je het mooiste houten speelgoed, boeken en natuurtextiel voor baby, kind en volwassenen vindt. Ze wilden graag een nieuwe website laten maken. Tot dan toe hadden ze een verouderde website waar alle producten op stonden, maar zonder webshop. Als je online iets wilde bestellen moest je een e-mail sturen voor het plaatsen van een bestelling. Dat is niet meer van deze tijd dus wilden ze ook een webshop laten maken. En ze kozen voor ons webdesign bureau.

Bekijk live website
Wat hebben we gedaan

Inrichten Lightspeed webshop

Platform

Lightspeed

Stap 1: Werken met lightspeed

Besloten werd voor Lightspeed (voorheen SEO-shop) Een gebruiksvriendelijk platform met alle gemakken die de Zaailing graag terugzag in een webshop.

Deze klant kon lastig kon aangeven wat ze wilden t.a.v. het webdesign. Maar doordat we ons bij Pingwin altijd behoorlijk verdiepen in de klant en we ook wel wat mensenkennis hebben, konden we toch goed aanvoelen welke kant het design op moest.
Eerst maakten we een homepage en toen die goedgekeurd was gingen we vervolgpagina’s maken.

Stap 2: Realisatie van de site

Lightspeed is een SAAS-oplossing. Dat klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. Het staat voor Software As A Service. En het betekent eigenlijk niets meer dan dat je online je eigen invulling geeft aan hetgeen Lightspeed al voor je heeft gemaakt. De basis voor de webshop is er namelijk al, inclusief alle functionaliteiten zoals afrekenen, instellingen voor verzending, meertaligheid, etc.

Al deze zaken konden wij in overleg met de klant instellen. Zodat zij de webshop konden gaan vullen met alle producten.

Stap 3: Vindbaar maken

De Zaailing is een begrip in antroposofische kringen en ze hebben een grote schare trouwe klanten. Aanvullende SEO vinden ze niet nodig want als ze hun klantenkring een paar keer per jaar een mooie nieuwsbrief sturen levert dat telkens veel verkopen op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We vertellen u graag wat wij als SEO-partij & webdesigners uit Amsterdam voor u kunnen realiseren, én garanderen.

Maarten Vermeulen Online Marketeer
Back To Top