skip to Main Content

“Ik deed altijd zelf de SEO. Maar dat koste me altijd heel veel tijd. Bovendien kan een SEO-expert veel meer bereiken, zeker met een stuk linkbuilding erbij. Dat kun je zelf gewoon niet doen. En helemaal nu niet meer want doordat de vindbaarheid zo veel verbeterd is zit mijn praktijk helemaal vol. en kan ik me volledig focussen op het behandelen van patiënten in plaats van zelf SEO te doen.

Ik heb mijn maandelijkse investering in SEO naar beneden bijgesteld omdat ik toch niet meer mensen kan behandelen. En zo blijf ik wel goed ranken in Google.”

“Wij zijn erg blij met ons SEO bureau. Het is ook goed dat we al drie jaar een hele steady mooie groei doormaken in de rankings. Want nu we overwegen om uit te breiden naar het buitenland is het geen vraag met welke SEO-expert we dat gaan doen.

“Digitale handtekening” is met kop en schouders het belangrijkste zoekwoord. Daar staat alleen een informatieve site van de rijksoverheid boven ons. Maar die site is puur informatief en dus geen concurrent.”

Joost Kuhlmann

“We zijn nu twee jaar bezig met SEO bij Pingwin. Soms hoor ik ze een tijdje niet en dan vraag ik om een update. En die krijg ik dan ook snel. En dan merk je dat ze de afgelopen periode, dat je ze even niet hebt gehoord heel hard hebben gewerkt aan de website optimalisatie en linkbuilding. De resultaten spreken voor zich en daar gaat het uiteindelijk om. En wat ik ook erg prettig vind is dat ik niet voor elke aanpassing in de website meteen een rekening krijg. Kortom, een service gericht Webdesign- en SEO-bureau.”

“SEO is altijd een moeilijk begrip. Er zijn veel zogenaamde experts terwijl niemand weet hoe Google echt werkt. Maarten van SEO-bureau Pingwin legt duidelijk uit wat hij precies doet en zijn werkwijze komt overeen met wat de experts op het gebied van SEO vertellen. We werken nu al 4 jaar samen met Pingwin en zijn erg tevreden over de resultaten. Omdat SEO een langetermijnstrategie is verwachten we dat dit alleen nog maar beter zal worden. Wij hebben ons abonnement al twee keer verhoogd. We kijken dan ook uit naar de resultaten over een jaar.”

Rene Djuricek

“Wij hebben net voor het 3e jaar bijgetekend, zowel met SEO als SEA, omdat we zeer tevreden zijn over de resultaten. We staan nu met 10 van de belangrijkste zoektermen in de top-3 van Google. en meer dan 22 op de 1e pagina. Daardoor is ons organisch bezoek enorm gestegen, net als de conversie overigens. Met Google Ads hebben we 24/7 inzage in de ontwikkelingen en resultaten. En op dat gebied hebben ze in een tijd waarin CPC’s alleen maar stijgen een 25% lagere kosten per bezoeker weten te realiseren.”

“We merken zelf ook dat we veel beter gevonden worden, dus dat gaat top! De zomermaanden is het even rustig aan doen, dus ik wil in Q4 afspreken om te kijken welke woorden we toe kunnen voegen. We hebben net een hele dikke voorraadorder moeten plaatsen (even geen budget door het succes van SEO 😉) en in Q4 is dat allemaal achter de rug en gaan we ruimte krijgen naar verwachting. We zijn zeer tevreden, dit is echt de eerste keer dat iemand waar maakt wat hij zegt op het vlak van SEO 🙂.”

“Ik ben nu ruim 3 jaar klant en de stijging die we in die tijd hebben gezien is enorm. Zowel in bezoekers aan de site, veel ook vanuit het buitenland. Maar uiteraard ook aan de kliniek. En daar gaat het natuurlijk allemaal om. Volgens mij is het niet zo gemakkelijk om een SEO specialist te vinden met ervaring op gebied van internationale SEO. Maar Pingwin heeft goed bewezen. Het is een investering maar die betaalt zich dubbel en dwars terug. Ik heb extra artsen moeten aannemen om de vraag aan te kunnen.”

“Een jarenlange samenwerking zoals deze is de beste manier naar de top in Google. Voor ons is SEO cruciaal omdat we op botox niet mogen adverteren. Alles wat we in nauwe samenwerking aan de site veranderen en optimaliseren wordt ook goed uitgelegd, onderbouwd en gerapporteerd. Ik twijfel er niet over dat ons bedrijf door die hoge rankings in Google enorm is gegroeid. Kortom, ik ben heel tevreden.”

“Onze SEO uitbesteden aan Pingwin is een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar geweest. Daardoor konden we een vliegende start maken met ons nieuwe bedrijf. SEO is voor veel ondernemers, inclusief ons, een ingewikkelde materie. Die ook nog eens continue verandert. Telkens als we iets willen weten leggen ze geduldig uit hoe dat werkt en waarom dat zo werkt. Hopelijk gaan we nog lang zo met elkaar verder.”

“Online vindbaarheid is voor ons heel belangrijk. Mensen kunnen bij ons in de winkel piano’s proberen. SEO zorgt er voor dat mensen na het proberen in de winkel, Clavis ook online weer tegenkomen als leverancier van de gewenste piano. Ik ben ook blij met de samenwerking. Maandelijks overleggen we wat we gaan doen aan de site en d.m.v. linkbuilding. En samen met de technisch beheerder van de site voeren we doe SEO optimalisaties door.”

Wij zijn Hubspot-partner en werken nauw samen met Pingwin op gebied van Online Marketing; SEO, Google Ads en Display om precies te zijn. Maarten schrijft ook wel eens een blog op onze site over Online Marketing. Kortom; een heel prettige samenwerking.

Driek Geurtsen

“Ons bedrijf heeft een enorme digitale focus; namelijk online ondertekenen. Met Pingwin hebben we een heel prettig contact en de resultaten mogen er ook zijn. Top 3 posities met alle belangrijke zoektermen, en we zijn pas een jaar bezig. Daar gaan we dus gewoon mee door!”

Joost Kuhlmann

“Een goede vindbaarheid en SEO is cruciaal in onze branche. Niet alleen lokaal maar landelijk zijn we in de loop der jaren flink gestegen. Ook de communicatie met onze site beheerder gaat prima.”

Rob Klugkist

“Wij hebben Pingwin ingeschakeld voor onze vindbaarheid in Duitsland en Engeland. In Nederland hebben we al een goede SEO-basis. Mooi om te zien hoe snel we in die nieuwe landen stijgen door een specifieke taalversie voor die landen en lokale linkbuilding. Ik ben erg tevreden.”

Feike Gerbrandy

“Wij zijn al meer dan 3 jaar klant voor de SEO, en meer overigens. Doordat we nauw contact hebben leren we zelf ook steeds meer over zoekmachine optimalisatie. En hoe we daar zelf ook aan kunnen bijdragen. En elk jaar kunnen we weer terugkijken op meer bezoekers en meer omzet.”

Michel Ooms

“SEO is altijd een lastig begrip. Veel meningen en beloftes. Maar Pingwin maakt die beloftes al meer dan 3 jaar waar met hogere rankings en elk jaar weer meer bezoekers. We hebben ons SEO-pakket ook al 3 keer verhoogd. Heel erg tevreden!”

Rene Djuricek

“Wij hoorden van 2 andere bedrijven dat zij goede ervaringen hadden met Pingwin. Dus na een goed gesprek hebben wij de opdracht voor de nieuwe site bij hen neergelegd. Met een heel mooi resultaat.”

Ronald De Ligt

“Pingwin heeft voor ons een mooie nieuwe website gemaakt. Ze hebben de signatuur van ons kantoor erg goed vertaald naar het webdesign. We hebben wel eens minder prettige ervaringen gehad met webdesign bureau’s. Maar deze samenwerking bevalt erg goed.”

Anette Knijnenberg

“Wij zijn al jaren tevreden klant bij Pingwin. We hebben inmiddels ook een 2e website laten maken. Ze voelen goed aan wat voor ons belangrijk is en ze staan altijd binnen redelijke tijd voor ons klaar. Erg prettige samenwerking!”

Robert Aronson

“Pingwin heeft voor ons een schitterende nieuwe website gemaakt. Wij zijn er heel erg blij mee en krijgen er goede reacties op. In onze branche is design erg belangrijk, de nieuwe website sluit daar goed op aan.”

Sietho Idsinga

“Ik heb het heel lang voor me uitgeschoven die SEO. Want je moet maar zien wat je ervoor terug krijgt. Er lopen zoveel van die online marketing cowboys rond. Maar met Pingwin zien we heel snel en heel duidelijk resultaat. En dat hebben ze in slechts 6 maanden en met een zeer bescheiden budget gedaan. De communicatie is ook goed en duidelijk. We werken echt samen aan de site en de vindbaarheid.”

Back To Top