< p>

skip to Main Content
020 895 0314 info@pingwin.nl

Opgelet: nieuwe spelregels van Facebook!

Naast Google past ook Facebook regelmatig zijn spelregels aan. Wat betekenen de nieuwe aanpassingen voor Online Marketeers?

Facebook-wall-blog

De preview aanpassen bij het delen van je pagina op Facebook is aan banden gelegd.

Bij het delen van een pagina op je Facebook timeline kon je zelf bepaalde informatie als teksten en afbeeldingen bewerken. Om verspreiding van fake-news te voorkomen is dit nu beperkt. Facebook neemt zelf automatisch informatie van de gedeelde pagina over.

we are eliminating a channel that has been abused to post false news.

En nu?

Facebook kijkt voor het opbouwen van de preview naar de Open Graph gegevens van je site. Maar dan moet je deze wel goed ingesteld hebben. Ook andere sites beoordelen je pagina’s op de Open Graph data.

Wat zijn Open Graph Meta tags?

Open Graph tags zijn verborgen stukjes code waarin informatie wordt opgeslagen over de pagina. De belangrijkste zijn:

De og:title is de titel van je pagina,  de og:description is een omschrijving van enkele zinnen lang.

Ook heel belangrijk is de og:image, dit is namelijk de afbeelding die in de timeline getoond wordt. Mensen die door een Facebook timeline scrollen zullen eerder getriggerd worden door een afbeelding, dan door de tekst.

De naam van de site, blog of webshop zelf zit in de og:site_name

Daarnaast zijn er ook nog andere tags als:

  • og:url (deeplink naar je pagina)
  • og:type (deel je een artikel, product, nieuwsitem of iets anders?
  • og:locale (voor welke taal deel je je link?)

Hoe pas ik Open Graph tags aan op mijn site?

Een beetje CMS heeft tegenwoordig wel al Open Graph Tags in de code staan. Helemaal handig is het als deze automatisch gevuld worden aan de hand van de pagina-content. Voor een WordPress site zijn er plugins die automatisch Open Graph Tags aanmaken. Zo wordt je Uitgelichte afbeelding automatisch ingesteld als de og:image.

Facebook geeft voorrang aan snelle sites.

Sites die traag laden zijn frusterend voor iedereen. Ook voor de Facebook Community. Daarom gaat Facebook nu snelle pagina’s hoger plaatsen in de News Feed. Er wordt door Facebook ook gekeken naar het gebruikte apparaat en de verbindingssnelheid. Bevind je je in het buitenland met je smartphone en heb je een trage roaming verbinding? Dan zal Facebook je minder video’s tonen en meer status updates.

As many as 40 percent of website visitors abandon a site after three seconds of delay.

Jiayi Wen, Engineer, and Shengbo Guo, Engineer

Wat nu?

Voor een goede UX (User Experience) en Google waardering is een snelle site ook heel belangrijk. Er zijn diverse sites waar je de Performance van je site kan controleren. Een overzichtelijke tool is de TestMySite.WithGoogle. Deze geeft grafisch weer waar er nog snelheidswinst valt te behalen. Deze lijkt ook erg op de bekendste tool, Google PageSpeedScore. Wil je echt het onderste uit de kan, maar heb je geen zin in alle technische details? Ons team van specialisten helpt je graag!

Meer weten?

Heb je verder nog vragen over Open Graph en Snelheid Optimalisatie, en hoe dit optimaal in te zetten in je Online Strategie? Neem dan nu contact op met je Pingwin accountmanager.


Marcel Scheel Bba is als Online Marketing Consultant werkzaam bij Pingwin. Daarvoor werkte hij als zelfstandige E-Marketing Consultant voor diverse opdrachtgevers in diverse sectoren. Vakgebieden: ☑️ SEO ☑️ Usability ☑️ eCommerce ☑️ Business Intelligence ☑️ Dashboarding ☑️ Conversie optimalisatie.

Back To Top