skip to Main Content
020 895 0314 info@pingwin.nl

De opmars van video marketing is begonnen. Consumenten anno nu verwachten en willen meer videocontent van bedrijven. Ben jij er klaar voor? In dit blog behandelen we hoe je de eerste stappen richting video marketing kan zetten.

wat verwachten consumenten van bedrijven

De trend Video Marketing

Met 1,300,000,000 gebruikers op YouTube is het niet gek dat video marketing een opmars aan het maken is. Iedere minuut wordt er 300 uur aan video geüpload op YouTube. Dagelijks worden er zo’n 8 miljard video’s bekeken en gemiddeld kijkt een consument 1,5 uur aan videocontent op een dag. Het lijkt haast onwerkelijk hoeveel er wordt gekeken op het internet.

Momenteel maken marketeers gebruik van Facebook en YouTube voor hun video marketing. 87% gebruikt YouTube en 68% gebruikt Facebook. 87% Van beide groepen geven aan dat ze beide platforms een effectieve vorm van video marketing vonden. Daarnaast wordt er ook volop gebruik gemaakt van Instagram, Webinars en LinkedIn video. Snapchat is aan het afnemen. In een rapportage van december 2017 van StoryMe geeft 9% van de marketeers aan dat ze nog Snapchat willen gebruiken. 

tools voor onlinemarketeers

De allereerste stapjes in Video Marketing

Het opstarten lijkt misschien een hele opgave, maar dat valt in essentie wel mee. Bekijk eerst de huidige situatie in jouw bedrijf. Zijn er medewerkers met een interesse of ervaring in video? Het kan zijn dat je creatievelingen in dienst hebt die al bezig zijn met video. Samenstelling van een geheel nieuw team hoeft dus niet.

Veel bedrijven stellen een interne Chief Video Officer aan. Zo ontstaat er een ‘video first’ mentality. Er wordt dan gelet op het strategisch, professioneel en kwalitatief niveau bij het uitvoeren van bedrijfsvideo’s.

Expertise in huis, en nu?

Je team vol popelende creatievelingen en Chief Video Officer is samengesteld. Nu wordt het tijd voor het echte werk. Enkele tips op een rij:

★ Wat is het doel van de video? Brand awareness, meer leads, online engagement, website traffic of sales? Je kan dit afwisselen per video. Beperk jezelf niet bij één doel.

★ Beslis of je gebruik maakt van je eigen medewerkers in de video’s, of dat je een acteur inhuurt. Beide hebben voordelen en nadelen.

★ Gebruik een script. Het is fijn voor iedereen om te werken met een script. Verwachtingsmanagement ligt hoog en er zijn geen teleurstellingen als iets misloopt. Maak wel ruimte voor improvisatie en feedback.

★ Het helpt om een video op te zetten alsof er direct tegen de klant of prospect wordt gepraat.

★ Neem de tijd voor het ontwikkelen en opnames. Het proces gaat iedere keer vlotter.

Volgende week maandag wordt deel twee van dit blog geplaatst. Kan jij niet wachten en wil je alvast meer weten? Neem dan contact met ons op.

Over de auteur:

Tessa Steur is een enthousiaste SEO-medewerker en video marketeer bij Pingwin. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf in videoproducties van (prehistorische)geschiedenis, kunst en cultuur. Vakgebieden: SEO Videoproducties Usability Content Creation Sales

Tessa Steur

Tessa Steur is als enthousiaste SEO-medewerker en video marketeer werkzaam bij Pingwin. Daarnaast heeft ze haar eigen ZZP-bedrijf in videoproducties van (prehistorische)geschiedenis, kunst en cultuur.

Vakgebieden: ✅ SEO ✅ Videoproducties ✅ Usability ✅ Content Creation ✅ Sales

Back To Top